E Ziua Națională fără Tutun! Poți sărbători prin a încerca să renunți la fumat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

E Ziua Națională fără Tutun! Poți sărbători prin a încerca să renunți la fumat

Eveniment 15 Noiembrie 2018 / 08:28 773 accesări

Ziua Națională Fără Tutun este marcată în fiecare an în a treia joi din luna noiembrie printr-o inițiativă menită să atragă atenția asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătății oamenilor.

Este, poate, cea mai potrivită zi pentru fumători să ia în considerare renunțarea la fumat, sau, cel puțin, la fumatul tradițional de țigarete. Ar putea să încerce una din soluțiile mai puțin dăunătoare.

Începând cu ora 12.00, în zona Campusului Universității „Ovidius” din Constanța, corpul A, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţava desfășura o amplă activitate de informare și sensibilizare a studenților privind riscurile consumului de tutun și de formare de abilități de viață sănătoasă.

Acțiunile vor continua la ora 17.30, în zona City Mall, cu o activitate de prevenire a evenimentelor rutiere și de conștientizare a conducătorilor auto cu privire la riscurile fumatului la volan precum și a efectelor la care sunt expuși nefumătorii datorită fumatului pasiv.

La activități vor participa specialiști din cadrul CRPECA Constanța, voluntari antidrog și reprezentanți ai IPJ Constanța, Biroul Rutier și Compartimentul Prevenirea Criminalității.12