Educație pentru Patrimoniu, la Muzeul de Artă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Curs gratuit

Educație pentru Patrimoniu, la Muzeul de Artă

Cultură 21 Septembrie 2016 / 16:52 734 accesări

Constănțenii au posibilitatea să participe pe 22 și 24 septembrie la un Atelier de Educație pentru Patrimoniu, găzduit de Muzeul de Artă de la Marea Neagră și organizat de Asociația Art & Heritage, în parteneriat cu Centrul European și de Tineret pentru UNESCO din București.

„Scopul proiectului este de a educa publicul vizitator, de a povesti tinerilor de ce un obiect ajunge piesă de muzeu, cum poate fi interpretată o operă de artă și cum putem aprecia valoarea artistică a unui obiect de muzeu”, spun organizatorii. Cursul este gratuit și se va desfășura în zilele de 22 și 24 septembrie, între orele 14.00 - 17.00. Fiecare curs va fi însoțit de un atelier de pictură, unde participanții vor pune în practică cele învățate în timpul orei de documentare în muzeu.

Atelierele de pictură vor fi susținute de o echipă internațională formată din: Ivan Konupekd, Diana Duchnic și Roman Kharevsky din Cehia, Florentin Vesa, Ștefan Pelmuș, Ana Asavei Pietraru, Alexandra Gheorghe, Mariana Gavrilă Vesa, Georgiana Manea, Eusebiu Josan și Paul Hitter din România, Katerina Rudakova din Ucraina, Dmitri Murahovski, Valentin Cebotari și Maria Nodnamar din Republica Moldova. Coordonatorul proiectului este dr. Nicoleta Zagura.

Citește și:

Periplu plastic „Printre etnii dobrogene”

„Biografia lui Enescu trebuie neapărat și urgent rescrisă”12