Elena Zaharia a impresionat la ITTF World Cadet Challenge

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă

Elena Zaharia a impresionat la ITTF World Cadet Challenge

Sport 25 Octombrie 2016 / 16:40 997 accesări
Prestația constănțencei Elena Zaharia a fost lăudată pe site-ul oficial al Federației Internaționale de Tenis de Masă

Prestația constănțencei Elena Zaharia a fost lăudată pe site-ul oficial al Federației Internaționale de Tenis de Masă

Timp de o săptămână, la Shanghai, în China, are loc unul dintre cele mai importante turnee de tenis de masă rezervate sportivilor născuţi după 1 ianuarie 2001, ITTF World Cadet Challenge, competiție care adună la start cei mai talentați copii din lume la această categorie de vârstă. La startul întrecerii sunt prezente opt echipe, dintre care șase echipe continentale, Asia, Europa, Africa, Oceania, America de Sud și America de Nord, țara gazdă, China, și o echipă formată din tinere speranțe ale tenisului de masă mondial, „Hopes Team”. În cea din urmă evoluează și Elena Zaharia, sportivă legitimată la CS Farul, iar printre antrenorii echipei se numără și constănțeanca Liliana Sebe. Aceasta a participat la o serie de seminarii, susținute de chinezul Chen Bin, antrenorul campioanei olimpice Ding Ning, și s-a declarat impresionată. „A fost excelent, am învățat foarte multe în timpul acestor seminarii. Jucătorii trebuie să se antreneze mult, pregătirea psihică este foarte importantă, iar eu trebuie să petrec mai mult timp alături de elevii mei înainte de meciuri”, a spus Liliana Sebe.

Chiar dacă nu a împlinit încă 12 ani, Elena Zaharia a avut o prestație excelentă, obținând două victorii pentru „Hopes Team”. Astfel, constănțeanca s-a impus în duelurile cu Crystal Wang (America de Nord), cu 3-2 (14-12, 14-12, 7-11, 6-11, 11-6), și Manel Blakouti (Africa), cu 3-0 (11-6, 11-9, 11-4), însă a cedat în fața Hannei Ryu (Asia), cu 3-0 (13-11, 11-6, 11-4). Echipa sa a încheiat pe locul 3 în Grupa A, înregistrând un succes, 5-0 cu Africa, și două eșecuri, 2-3 cu America de Nord și 0-5 cu Asia.

Pe plan intern, la finalul săptămânii trecute au avut loc la Constanța întrecerile din cadrul Cupei României rezervate juniorilor III, competiție la care micii sportivi constănțeni au obținut două locuri pe podium, Emir Culpedin terminând pe locul secund în întrecerea băieților, în timp ce Daniel Mani a încheiat al treilea.

Citește și:

Medalii europene de bronz pentru Eliza Samara

Medalie europeană de bronz pentru Eliza Samara

Victorie dramatică pentru Eliza Samara la debut12