Elevii de liceu au acces la simulatoarele și laboratoarele Universității Maritime din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Elevii de liceu au acces la simulatoarele și laboratoarele Universității Maritime din Constanța

Educație 17 Ianuarie 2024 / 16:19 1009 accesări
Foto: Universitatea Maritimă din Constanța

Foto: Universitatea Maritimă din Constanța

În perioada anului școlar 2023 - 2024, Universitatea Maritimă din Constanța (UMC), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța (ISJ), derulează un proiect care are drept scop creșterea performanței liceenilor și facilitarea tranziției acestora de la sistemul secundar de educație către sistemul terțiar (universitar). Elevii de liceu au acces la simulatoare și laboratoare dotate cu tehnologie de ultimă generație, în vederea deprinderii practice a teoriei învățate la școală.

În primul semestru al proiectului au participat aproximativ 600 de elevi, însoțiți de 40 de cadre didactice, de la 7 licee din Constanța și Cumpăna (Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” Constanța, Liceul Tehnologic “I.N. Roman” Constanța, Liceul Tehnologic “Tomis” Constanța, Liceul Tehnologic “N. Dumitrescu” din Cumpăna, Liceul de Marină Constanța, Liceul Energetic Constanța, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații - Constanța).

UMC a pus la dispoziție 10 laboratoare și 12 profesori specialiști.

“Îmbunătățirea performanței liceenilor este o acțiune necesară. Universitatea Maritimă din Constanța este direct interesată de pregătirea tinerei generații și îndrumarea ei spre mediul universitar. Atunci când o activitate dă roade (creșterea interesului tinerilor pentru studiul domeniului tehnic, prin participarea la exerciții și experimente practice, în vederea sedimentării noțiunilor teoretice), ea trebuie continuată”, a declarat Prof. dr. ing. Cornel PANAIT, Președintele Senatului Universității Maritime din Constanța.Ştiri recomandate

12