Europa şi SUA, în faţa imaginilor şocante ale copiilor separaţi de părinţi: „Nu împărtăşim aceleaşi valori”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Europa şi SUA, în faţa imaginilor şocante ale copiilor separaţi de părinţi: „Nu împărtăşim aceleaşi valori”

Externe 19 Iunie 2018 / 15:49 664 accesări

Europa şi Statele Unite nu au „acelaşi model de civilizaţie”şi nu împărtăşesc „anumite valori”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux, care reacţie la imaginile catalogate drept „şocante” cu copii separaţi de părinţii lor la frontiera mexicană de către autorităţile americane, relatează AFP şi Reuters. „Nu vreau să se întâmple în Europa ceea ce se întâmplă în SUA”, a subliniat Benjamin Griveaux la postul de televiziune France 2. „Nu avem acelaşi model de civilizaţie. Evident, nu împărtăşim anumite valori. Aceste imagini sunt şocante. Evident, noi suntem aici pentru a apăra un ideal european, care este un ideal al păcii, al libertăţii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al guvernului francez.

Preşedintele american a afirmat luni că nu va lăsa ca SUA să devină „o tabără pentru imigranţi”, în ciuda scandalului provocat de separarea a peste 2.400 de minori de părinţii lor fără documente. Pentru a-şi susţine afirmaţiile, el a invocat spectrul crizei migratorii în Europa, neezitând să se exprime împotriva cancelarului german Angela Merkel în criza politică ce ameninţă coaliţia acesteia.

În acest sens, Benjamin Griveaux a făcut apel la „apărarea solidarităţii europene împotriva populismelor”, în contextul în care Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron se întâlnesc marţi la Berlin în încercarea a a afişa o poziţie unită cu 10 zile înainte de un summit al UE.12