Europa sub zăpadă! „Bestia din Est” a făcut prăpăd!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Turcia, sub 0 grade!

Europa sub zăpadă! „Bestia din Est” a făcut prăpăd!

Externe 14 Ianuarie 2019 / 16:40 2039 accesări

Drumurile au fost blocate, trenurile nu au mai mers, iar şcolile au fost închise. S-au înregistrat mai multe decese din cauza zăpezii care continuă să creeze haos prin ţările europene. Autorităţile au emis avertizări de călătorie după ce mai mulţi oameni au murit prinşi în avalanşe, arată mediafax. Zăpada nu este neobişnuită pentru această perioadă a anului, dar severitatea şi cantitatea depăşesc orice aşteptări.

În Turcia, temperaturile au scăzut sub 0 grade celsius. Temperatura normală pentru această perioadă din an în Turcia ar trebuie să fie în jur de nouă grade celsius.

Plajele din Atena, acoperite complet de zăpadă, au oferit o privelişte rară pentru turişti. În nordul Greciei s-a înregistrat o temperatură record de -23 grade celsius. În Austria, armata a folosit elicoptere pentru a elibera copacii de zăpadă pentru a reduce riscul căderii acestora. 350 de soldaţi au fost trimişi în zonele cele mai afectate. Zăpada a suspendat activitatea şi în mai multe părţi ale Germaniei şi Suediei. Locuitorii din mai multe oraşe germane rămase izolate au depins de ajutorul autorităţilor pentru provizii de urgenţă. Mersul trenurilor a fost supendat vineri în Germania şi Suedia în timp ce şcolile au fost închise. Voluntarii de la Crucea Roşie au ajutat mai mulţi şoferi rămaşi înzăpeziţi pe o autostradă din sudul Germaniei, iar un copil în vârstă de nouă ani a murit după ce un copac s-a prăbuşit pe el.

Regatul Unit a fost şi el lovit de această vreme extremă duminică. Meteorologii britanici au numit fenomenul „bestia din Est”. De mai multe zile, statul german a fost inundat de cantităţi masive de zăpadă. Poliţia din Munchen a atenţionat şoferii să aibă grijă de maşinile lor sau vor fi amendaţi cu sume mari. Avertizarea a venit în urma unui incident care implica o maşină îngheţată complet la un semafor. Presa din Germania a dat o poreclă acestui fenomen de vreme extremă, şi anume „Schneechaos” – „haosul de zăpadă”. În Republica Cehă, în munţii Beskizi, turiştii au filmat cantităţile imense de zăpadă.

Taguri articol


12