Evacuare totală în Guantemala! Vulcanul Fuego face prăpăd!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Evacuare totală în Guantemala! Vulcanul Fuego face prăpăd!

Externe 06 August 2018 / 17:00 497 accesări

Autorităţile locale au ordonat evacuarea până şi a membrilor echipelor de urgenţe şi de intervenţii care lucrau în zonă după erupţia precedentă a vulcanului Fuego din Guatemala, ce a avut loc la începutul lunii iunie. Oficialii guatemalezi au transmis un avertisment adresat rezidenţilor şi le-au cerut să nu se apropie de râuri pentru că există pericolul ca acestea să iasă din albii şi să rămână în stare de alertă, în aşteptarea comunicatelor oficiale guvernamentale.

Reamintim că vulcanul Fuego a provocat haos în localităţile din proximitatea sa în urmă cu două luni, ucigând aproximativ 300 de persoane şi determinând evacuarea mai multor mii de oameni, potrivit Agerpres. Reprezentanţii Coordonatorul Naţional pentru Reducerea Dezastrelor (CONRED) din Guatemala au spus că precedenta erupţie a fost "cea mai puternică înregistrată în anii recenţi".

Angajaţii CONRED monitorizează constant regiunea, care a fost aproape aplatizată de alunecările de noroi ce au provocat o scădere considerabilă a unghiurilor pantelor vulcanului în luna iunie. Astfel de alunecări de noroi, denumite "lahar", ameninţă din nou localităţile de la baza vulcanului Fuego, situat la 50 de kilometri vest în raport cu capitala ţării, Ciudad de Guatemala, informează Agerpres.

De asemenea, potrivit U.S. Geological Survey (USGS), un seism cu magnitudinea de 5,1 grade pe scala Richter s-a produs sâmbătă la o distanţă de 74 de kilometri sud faţă de un alt oraş guatemalez, Puerto San Jose.12