Evenimente religioase, la Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Evenimente religioase, la Constanța!

Religie 10 Decembrie 2018 / 17:51 1011 accesări

Joi, 13 decembrie, de la ora 8.00, ierarhul nostru va face o vizită pastorală la Penitenciarul Poarta Albă, unde va oficia Sfânta Liturghie și va ține un cuvânt de învățătură la capela „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Răspunsurile liturgice vor fi date de către Grupul bizantin „Sf. Vasile cel Mare” (dirijor: protopsalt Marian Bostan), care va susține și un concert de colinde.

Sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 8.00, ierarhul Tomisului va sfinți Așezământul monahal „Sfânta Treime” din Constanța, aflat la ieșirea din zona industrială a Constanţei.

Duminică, 16 decembrie, de la ora 8.00, IPS Teodosie va sfinți pictura bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din Medgidia (str. Română, nr. 56, cunoscută drept „capela de la cimitir”). Biserica a fost construită în perioada 1997-1999. Din cauza degradării picturii, veșmântul pictural a fost refăcut în întregime de către pictorul Macovei Dumitru, în perioada 2017-2018. Totodată a fost realizat și sistemul de termoficare. Toate lucrările au fost suportate din donațiile credincioșilor.12