Examenul de rezidenţiat: Peste 3.200 de candidaţi înscrişi numai în Bucureşti

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Examenul de rezidenţiat: Peste 3.200 de candidaţi înscrişi numai în Bucureşti

Sănătate 08 Noiembrie 2018 / 12:44 1889 accesări

Peste 3.200 de absolvenţi de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie s-au înscris pentru susţinerea examenului de rezidenţiat la Universitatea „Carol Davila”, numărul fiind 40% din totalul candidaţilor. Aproape 5.000 de locuri sunt scoase la concurs.

“Pentru acest concurs, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti s-au înscris 2.404 candidaţi la Medicină, 604, la Medicină Dentară şi 243, la Farmacie”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de instituţia de învăţământ, scrie Mediafax.

Sursa citată anunţă că în acest an se înregistrează o creştere semnificativă atât din punct de vedere al locurilor scoase la concurs, cât şi din cel al numărului de candidaţi înscrişi.

”Anul acesta asistăm la o creştere semnificativă atât în ceea ce priveşte numărul locurilor scoase la concurs, cât şi a numărului candidaţilor înscrişi, fapt ce ne poate demonstra un interes crescut faţă de resursa umană din sistemul medical românesc şi totodată pentru desăvârşirea profesiei de medic. Am convingerea că, şi în 2018, absolvenţii noştri vor traversa , în număr cât mai mare, dar şi cu medii ridicate, acest important examen din cariera lor profesională”, a declarat Ioanel Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” din Bucureşti.

Astfel, în anul 2017, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 3.524 de locuri, pentru care s-au înscris 6.817 candidaţi, dintre care 2.537 au susţinut concursul în centrul universitar Bucureşti.

În total, peste 8.400 de absolvenţi de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie s-au înscris pentru susţinerea examenului de rezidenţiat.

(sursa: stiripesurse.ro, sursa foto: gherlainfo.ro)12