Exclusiv! Medici victorioşi la alegerile CMR, eliminaţi de pe liste! Legea e lege!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Precedent extrem de important!

Exclusiv! Medici victorioşi la alegerile CMR, eliminaţi de pe liste! Legea e lege!

Sănătate 09 Decembrie 2015 / 22:41 1615 accesări

Legea e lege şi trebuie respectată, că vrem, că nu vrem, că ne convine, că nu ne convine. Nu o facem, riscurile sunt mari, fie că suntem oameni de rând, muncitori, profesori, politicieni, avocaţi sau medici! Organizarea alegerilor Colegiului Medicilor din România (CMR), cu mult cântec pentru un nou mandat, a arătat însă contrariul. Am subliniat, în nenumărate ediţii, prin vocea unor avocaţi, încălcarea Legii Sănătăţii, nr. 95/2006. Mai exact, medicii cu două mandate consecutiv (8 ani) în CMR, nu mai aveau dreptul la încă unul. Şi totuşi, s-au înscris, au primit OK-ul din partea Comisiilor Electorale. Au mizat pe faptul că o modificare de ultimă instanţă a legii va reglementa situaţia. Avocaţii au spus însă că aşa ceva nu este permis, de asemenea, potrivit legilor din România. Atât la Constanţa cât şi în ţară au existat situaţii în care medicii, chiar şi cu două mandate la rând s-au înscris, au fost votaţi, iar acum aşteaptă validarea.

ELIMINARE LEGALĂ! Dacă unele Comisii electorale locale au închis ochii, la Buzău, s-a spun lucrurilor pe nume. Potrivit www.sanatateabuzoiana.ro, dr. Adriana Ciurea, aflată chiar printre preferinţele a 63 de alegători, nu va putea face parte din noul Consiliu Judeţean al CMR Buzău, pentru că are la activ două mandate anterioare consecutiv şi, potrivit deciziei Comisiei Electorale, a fost eliminată din listă. Cele mai multe voturi, la Buzău, au fost în număr de 86.

CE DECIZIE SE VA LUA? La Constanţa, ar trebui să fie eliminaţi, în ciuda voturilor primite, s-ar părea, 7 doctori care au două mandate la rând. Printre ei se numără inclusiv dr. Gabriela Dascăl, cea care se află în fruntea medicilor constănţeni încă din 2004. Reamintim că sunt doctori care au anunţat deja contestarea alegerilor din acest punct de vedere. Rămâne de văzut dacă Comisia Electorală de la Constanţa va avea acelaşi punct de vedere ca al colegilor de la Buzău, sau legea este interpretată de fiecare după bunul plac, cu riscul de a intra sub incidenţa penală!

Taguri articol


12