Explozie la o casă din Giurgiu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Explozie la o casă din Giurgiu

Eveniment 02 Decembrie 2023 / 09:58 630 accesări
arhivă

arhivă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri la nivelul feţei şi membrelor, în urma unei explozii care s-a produs în casa lor situată în municipiul Giurgiu. Locuinţa nu era racordată la reţeaua de gaze, iar butelia era închisă.În urma exploziei, au fost afectate două camere şi holul locuinţei.

La acest caz a fost solicitată şi prezenţa unei echipe de la furnizorul de gaze pentru a efectua verificări, deoarece locuinţa vecină era racordată la reţea. În urma măsurătorilor efectuate, valorile de detecţie au fost normale.

Potrivit pompierilor, cel mai probabil, explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, în momentul în care una dintre persoanele rănite a pornit aerul condiţionat.

„ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe strada Soarelui, din municipiul Giurgiu în urma producerii unei explozii. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere, o descarcerare, o ambulanţă SMURD şi două SAJ. Salvatorii ajunşi la faţa locului au constatat că trei persoane au suferit arsuri în urma unei explozii care nu a fost urmată de un incendiu, iar locuinţa nu era racordată la reţeaua de gaze, butelia folosită în casa respectivă fiind găsită închisă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU Giurgiu.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, iar cazul a rămas în atenţia autorităţilor competente pentru cercetări.Ştiri recomandate

12