FAKE NEWS! NICI POMENEALĂ de farfurii inscripționate cu sigla PSD!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”:

FAKE NEWS! NICI POMENEALĂ de farfurii inscripționate cu sigla PSD!

Sănătate 19 Martie 2019 / 16:27 2042 accesări

Informația potrivit căreia la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București bolnavii mănâncă din farfurii cu inscripții ale partidului de guvernământ a fost infirmată de către comitetul director al unității sanitare. Nici pomeneală de așa ceva, cu alte cuvinte vorbim de un fake news.

„Ca urmare a articolului apărut pe site-ul Asociației Group4 Media Freedom & Democracy, conform căruia „Mai mulți pacienți internați săptămâna trecută la Institutul de boli infecțioase Matei Balș din București au reclamat reporterilor G4Media.ro faptul că mâncarea le-a fost servită în farfurii inscripționate cu sigla PSD”, conducerea Institutului a făcut o verificare internă care a infirmat această situație.

NU EXISTĂ

Nu există în inventarul sau în dotarea Institutului astfel de veselă, destinată servirii hranei către pacienți sau către personalul medical.

Astfel de probleme, dacă ar fi fost într-adevar reale, ar trebui să fie sesizate direct conducerii Institutului, însă se pare ca ele au reprezentat doar un pretext inventat pentru relansarea unor acuzații adresate managerului Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș", prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Pentru clarificare, litigiul acestuia cu ANI a fost soluționat de către justitie, printr-o sentință definitivă, care îl exonerează pe manager de orice conflict de interese, iar investigația publicată de Rise Project în 2018 se află în judecată pentru răspundere civilă delictuală la Tribunalul București, datorită acțiunii inițiate de dl. Profesor Adrian Streinu-Cercel.

ȘTIRI NEADEVĂRATE ȘI CALOMNIOASE

Considerăm că difuzarea de informații neadevărate, asocierea Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș" cu un partid politic și conținutul calomnios al articolului publicat on-line, reprezintă o nouă încercare de discreditare a sistemului de sănătate și a profesioniștilor dedicați îngrijirii pacienților.

Articolul ar putea avea și intenția de influențare a justiției în cazul procesului deschis împotriva Rise Project, care, de altfel, a preluat și a difuzat imediat acestă știre falsă.

De asemenea, astfel de abordări politizate, pot compromite grav credibilitatea demersurilor făcute de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Bals" și de către prof. dr. Adrian Streinu-Cercel pentru sprijinirea aprobării legii vaccinării și pentru rezolvarea problemelor legate de urgența creșterii acoperirii vaccinale a copiilor din România. Ne rezervam dreptul de a acționa în continuare, conform prevederilor legale privind răspândirea în mass-media de știri neadevarate și calomnioase”, se arată în documentul transmis redacției DC MEDICAL.12