Faleză din Constanţa, modernizată pe bani europeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
2 km – 23 de milioane de lei

Faleză din Constanţa, modernizată pe bani europeni

Administrație 07 Martie 2019 / 16:43 3941 accesări

Faleza care leagă Mangalia de staţiunea Saturn va fi modernizată cu fonduri europene, în cadrul unui proiect cu o valoare totală de aproximativ 23 milioane de lei, ce prevede un punct de belvedere, un spaţiu verde şi alei de acces. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Mangalia, proiectul „Lucrări de amenajare şi modernizare zone de interes turistic - Sudul Litoralului” are o valoare totală de aproximativ 23 de milioane de lei şi este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7 - Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.

Proiectul vizează reabilitarea falezei Mangalia-Saturn pe o distanţă de doi kilometri, prin refacerea integrală a zonei pietonale şi a sistemului de iluminat public. De asemenea, va exista un punct de belvedere, se va amenaja un spaţiu verde şi vor fi create alei de acces. Toate zonele ce au diferenţe de nivel şi sunt destinate traficului pietonal vor fi echipate cu scări de acces şi rampe pentru persoane cu dizabilităţi, acestea fiind dotate cu balustrade din inox rezistent în mediul marin. „Pentru revitalizarea staţiunilor turistice din sudul litoralului, administraţia publică locală a conceput un program de reabilitare a acestora, astfel încât toate staţiunile Mangaliei să fie cât mai atractive pentru primirea turiştilor. În urmă cu aproximativ patru ani, am modernizat vechea faleză a oraşului, iar acum, acest proiect vine în completarea investiţiilor realizate de municipalitate pentru ca staţiunile noastre să devină destinaţiile de vacanţă preferate în rândul turiştilor români şi străini”, a transmis, joi, într-un comunicat de presă, primarul Mangaliei, Radu Cristian.

În prezent, Primăria Mangalia are în implementare alte proiecte europene care vizează reabilitarea infrastructurii turistice. Unul dintre acestea se referă la dezvoltarea turistică în staţiunea Saturn, dar şi cel de modernizare a staţiunii Neptun-Olimp, aflat în faza precontractării.

De la începutul acestui an au fost semnate alte două proiecte cu fonduri UE privind reabilitarea unei biserici din oraş-monument istoric, respectiv cel de modernizare a centrului vechi din Mangalia, realizat printr-un program transfrontalier româno-bulgar.

În curând, urmează să fie semnat contractul de reabilitare a tramei stradale, pe aproximativ 20 de străzi din municipiul Mangalia, în parteneriat cu Primăria Balcik.12