Fără refugiaţi în acest an în Danemarca!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fără refugiaţi în acest an în Danemarca!

Externe 04 Octombrie 2018 / 16:09 518 accesări

Danemarca nu va accepta noi refugiaţi în acest an în cadrul programului de relocare administrat de ONU, a indicat joi un membru al guvernului danez, transmite dpa. „Chiar dacă am reuşit mult mai bine să controlăm intrările de migranţi, încă ne aflăm într-o situaţie în care ne zbatem să-i integrăm pe numeroşii refugiaţi veniţi în Danemarca în ultimii ani”, a menţionat într-un comunicat ministrul imigraţiei şi integrării, Inger Stojberg.

Danemarca a primit începând din 1989 un număr de circa 500 de refugiaţi pe an în cadrul unui mecanism administrat de agenţia ONU pentru refugiaţi, UNHCR. După ce, pe fondul crizei migraţiei din 2015, a înregistrat 20.000 de solicitări de azil, guvernul danez a refuzat să accepte refugiaţi în cadrul cotei ONU, argumentând că municipalităţile trebuie să se concentreze asupra integrării noilor sosiţi. În decembrie 2017, parlamentul danez a adoptat o lege care permite guvernului să stabilească o cotă flexibilă, în cadrul programului Naţiunilor Unite, şi conform căreia numărul maxim acceptat este de 500, în afara unor „situaţii excepţionale”.

Ministerul danez al Imigraţiei şi Integrării a precizat că decizia de joi a ţinut cont de numărul de solicitanţi de azil veniţi în ţara scandinavă până acum de la începutul anului. Anul trecut, în Danemarca au fost înregistrate 3500 de solicitări, cele mai puţine de după 2008. Anul acesta, până la 1 octombrie, au fost înregistrate 2600. Guvernul minoritar de centru-dreapta al Danemarcei a adoptat o poziţie dură în ce priveşte migraţia, cu susţinerea parlamentară a Partidului Popular Danez, antiimigraţie.

Taguri articol


12