Fără scăpare în faţa E-urilor! Orice fruct conţine aşa ceva!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fără scăpare în faţa E-urilor! Orice fruct conţine aşa ceva!

Sănătate 29 Octombrie 2017 / 17:28 982 accesări

Dacă, în mod normnal, o discuţie despre chimicalele din plante capătă dimensiuni apocaliptice, există un chimist care încearcă să abordeze la modul prietenos această sensibilă problematică. Nu ştim exact cât va reuşi, deoarece omul de ştiinţă începe prin a ne spune că, oricât de mult ne-am strădui să mâncăm natural, orice cumpărăm din piaţă conţine chimicale. Chimistul australian a demonstratcă, spre exemplu, fructele conțin numeroase substanțe chimice. Cercetătorul se numeşte James Kennedy şi a făcut un tabel al ingredientelor unor alimente naturale, demonstrând astfel că acestea conțin mai multe ingrediente decât cele create în laborator. Este vorba despre fructe naturale, care nu conțin urme de pesticide, insecticide sau îngrășământ chimic. Din imaginile din galeria foto a acestui material se poate vedea ce anume conţine o banană, pe lângă 6 E-uri şi alte ingrediente stranii, printre care şi... cenușa, arată şi Digi24.

Credeţi că afinele sunt altfel? Acestea conțin substanțe ca „aerul proaspăt” - E941 (nitrogen), E948 (oxigen) și E290 (dioxid de carbon). Afinele sunt considerate un „superaliment” pentru că au proprietăți antioxidante - date de E 163, sau antocianina.

Ananasul şi căpşunile, pe lângă coloranţi, conţin şi conservanţi: E 236 și E 296, dar și arome. De altfel, arome găsim și în ouă. Printre acestea - formaldehidă și acetonă.

Chimistul subliniază și că multe substanțe potențial periculoase se găsesc în alimentația noastră, însă încearcă să ne liniştească, spunând că acestea sunt prezente în doze mult prea mici pentru a fi dăunătoare. James Kennedy încearcă să combată „chimiofobia”, care înseamnă teama sau dezgustul față de ceea ce este perceput a fi chimic. El pregătește și o carte pe această temă, pe care vrea să o publice anul acesta.

Taguri articol


12