Fără urmărire penală. Percheziţii la domiciliul preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fără urmărire penală. Percheziţii la domiciliul preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu

Politică 01 Ianuarie 2006 / 00:00 3820 accesări

Ne aducem aminte de punerea în aplicare a mandatului de aducere în faţa procurorilor DNA a preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, din ianuarie, acţiune care a ridicat foarte multe semne de întrebare. În această dimineaţă, o altă intervenţie, de data aceasta fără spectacol mediatic, îi are ca protagonişti pe mascaţii de la DNA Bucureşti şi echipajele Jandarmeriei Constanţa, ce efectuează percheziţii la domiciliul preşedintelui CJC, la sediul Consiliului Judeţean Constanţa şi la sediul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa. În acest caz, potrivit comunicatului DNA, nu este începută urmărirea penală faţă de vreo persoană.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011-2013, a unor infracțiuni asimilate celor de corupție de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local.

În cursul dimineții de 19 martie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în trei locaţii situate în municipiul Constanţa, dintre care două sunt sediile unor instituții publice.

În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul DNA.

Vom reveni cu amănunte.12