FC Barcelona a inaugurat o academie de fotbal în China

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal internațional

FC Barcelona a inaugurat o academie de fotbal în China

Sport 24 Februarie 2017 / 12:55 403 accesări

FC Barcelona a anunţat, vineri, deschiderea unei academii de fotbal în China, pe insula Hainan, unde se vor putea pregăti aproximativ 1.000 de tineri jucători, notează AFP. La evenimentul de lansare au participat Ronaldinho, fost component al Barcelonei şi al naţionalei Braziliei, şi Josep Maria Bartomeu, preşedintele clubului FC Barcelona. Baza de pregătire din China va avea şapte terenuri de joc şi va fi finalizată în câteva luni.

Academia de fotbal va putea fi utilizată şi de echipa naţională de fotbal a Chinei, ca bază pentru antrenamente. Autorităţile chineze vor să construiască mai multe baze sportive pentru a creşte anvergura şi performanţele acestui sport în țară.

„Ştim că Barcelona lucrează foarte bine cu tinerii care vor să facă fotbal şi vor veni profesionişti care lucrează la un nivel înalt. Cred că ei vor ajuta foarte mult, iar fotbalul în China va progresa”, a declarat Ronaldinho.

Noua bază de pregătire va fi cea mai mare dintre cele peste 20 de academii ale Barcelonei din lume şi prima care va fi gestionată în mod direct de staff-ul catalanilor. Potrivit planurilor de investiţii, academia din Hainan va fi îmbunătăţită în următorii ani, va avea 30 de terenuri de joc şi va putea găzdui 5.000 de tineri fotbalişti.

„Probabil că va fi cel mai mare proiect fotbalistic din lume. În plus, China are nevoie de această academie în Hainan, pentru asigurarea progresului în fotbal. Temperatura, ambianţa, oamenii şi zona vor reprezenta ceva unic pentru dezvoltarea fotbalului în China”, a spus Josep Maria Bartomeu.

Guvernul chinez vrea să aibă 50.000 de academii de fotbal până în 2025, în condiţiile în care echipa naţională de fotbal se află pe locul 86 în clasamentul mondial. China a participat la Cupa Mondială o singură dată în istorie, în 2002, când a pierdut toate cele trei meciuri din faza grupelor fără a înscrie vreun gol.

Taguri articol


12