FC Viitorul a început cantonamentul de la Poiana Brașov

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Liga 1

FC Viitorul a început cantonamentul de la Poiana Brașov

Sport 16 Iunie 2015 / 00:00 1438 accesări

Clasată pe locul 11 în ultima ediție a Ligii 1, FC Viitorul a avut parte de o vacanță de numai două săptămâni, lotul echipei patronate și pregătite de Gică Hagi reunindu-se ieri, în vederea pregătirii noului sezon. Gruparea de pe litoral a efectuat vizita medicală la Constanța, în cursul dimineții, iar câteva ore mai târziu a plecat în primul cantonament al verii, la Poiana Brașov. La reunire au venit și jucătorii achiziționați în această pauză competițională: Florin Cernat și Constantin Mişelăricu (ambii de la Oţelul Galaţi), Adnan Aganovic și Cristian Ganea (ambii de la FC Braşov), Ioan Filip și Ciprian Vasilache (ambii de la Petrolul Ploieşti), Aurelian Chiţu (de la Astra Giurgiu), Bogdan Rusu (de la SC Bacău), Bogdan Mitache, Vlăduţ Hânţăscu și Bogdan Vasile (toţi trei reveniţi de la FC Voluntari) și Cornel Suciu (revenit de la Șoimii Pâncota). Acestora li s-au alăturat câţiva juniori din cadrul Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, promovați la echipa mare: Tudor Băluţă (16 ani), Dan Panait (18 ani), Andrei Ciobanu (17 ani), Tiberiu Căpușă (17 ani), Szabolcs Kilyen (17 ani) și Adrian Neniță (19 ani). Astfel, în stagiul de pregătire de la Poiana Brașov au plecat 26 de jucători: Buzbuchi, Albuţ și Hânţăscu - portari; Mişelăricu, Benzar, Băluţă, Mitrea, Căpușă, Kilyen, Suciu, Cr. Ganea, Sava și Panait - fundaşi; B. Vasile, I. Filip, R. Marin, Aganovic, Casap, Neniță, I. Hagi și Vasilache - mijlocaşi; Fl. Cernat, Gavra, A. Chiţu, A. Ciobanu și B. Rusu - atacanţi.

Din 21 iunie se vor alătura lotului alți șase jucători, Bogdan Ţîru, Robert Hodorogea, Bogdan Mitache, Dragoş Nedelcu, Alexandru Mitriţă şi Florin Tănase, care vor evolua azi, de la ora 20.00 (în direct la Digi Sport 1), pentru echipa naţională de tineret a României, în meciul contra Armeniei, din preliminariile EURO 2017, iar apoi vor primi cinci zile de vacanţă. În plus, atacantul Nelson Bonilla se află în cantonamentul reprezentativei statului El Salvador, care va participa la CONCACAF Gold Cup 2015 , în perioada 7-26 iulie. De asemenea, din lotul echipei de seniori mai fac parte Arpad Tordai, Ionuţ Puţanu, Ciprian Perju, Daniel Gheorghe, Ionuţ Vînă şi Florinel Coman. Cei şase jucători au rămas la Constanţa şi vor evolua pentru FC Viitorul II în dubla manşă a barajului de promovare în Liga a III-a, contra formaţiei tulcene Granitul Babadag, programat la 20 și 27 iunie.

ZECE PLECĂRI ÎN ACEASTĂ VARĂ

FC Viitorul s-a despărţit în această vară de zece jucători: Cristian Daminuţă, Bernardo Henrique, Iulian Mamele, Cătălin Munteanu, Silviu Pană, Sergiu Neacşa, Bănel Nicoliță - toţi aflați la final de contract, Paul Pârvulescu - căruia i-a expirat împrumutul de la Steaua, Boban Nikolov, transferat la Vardar Skopje, și Cristian Manea, cumpărat de Chelsea Londra. În plus, Ianis Hagi a semnat cu AC Fiorentina, dar italienii au decis să-l mai lase un sezon la gruparea de pe litoral.

În privința staff-ului tehnic, constănțenii au făcut o mutare importantă, aducându-l la echipă pe fostul antrenor de la Săgeata Năvodari, Cătălin Anghel. Tehnicianul în vârstă de 40 de ani revine astfel la FC Viitorul, echipă pe care a pregătit-o timp de trei sezoane, promovând din Liga a III-a până în Liga 1.  Cătălin Anghel se alătură staff-ului tehnic alcătuit din Gică Hagi (manager tehnic), Ștefan Iovan, Cristian Bălașa, Cristian Sava (secunzi), Mihai Nădăban (antrenor cu portarii) și Roberto Berruero (preparator fizic). În cantonamentul de la Poiana Brașov, FC Viitorul va susţine un sigur meci de verificare, la 24 iunie, contra vicecampioanei Republicii Moldova, Dacia Chişinău. Constănțenii vor pleca la 26 iunie în al doilea cantonament la verii, în Polonia.12