Federaţia americană susţine că este nevinovată de accidentarea canadiencei Eugenie Bouchard

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp

Federaţia americană susţine că este nevinovată de accidentarea canadiencei Eugenie Bouchard

Sport 17 Noiembrie 2015 / 14:25 459 accesări

Federaţia Americană de Tenis (USTA) şi-a afirmat nevinovăţia în legătură cu accidentarea suferită de jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard, care a alunecat în vestiar la US Open. În răspunsul legal formulat la acuzaţiile sportivei, USTA susţine că Bouchard nu ar fi trebuit să intre în vestiar fără „consimţământul expres sau însoţirea personalului autorizat”.

„Ca o jucătoare profesionistă clasată pe o poziţie înaltă şi/sau favorită, reclamanta era experimentată şi obişnuită cu procedurile şi protocolul din circuit şi ştia sau ar fi trebuit să ştie procedurile şi protocolul legate de funcţionarea camerei de fizioterapie”, se arată în răspunsul USTA. Totodată, a sugera faptul că, dacă nu s-ar fi accidentat, Bouchard ar fi câştigat titlurile la Tokyo - turneu de la care s-a retras - şi la Beijing, unde a abandonat în primul tur, reprezintă în întregime o speculaţie şi o incertitudine, în opinia federaţiei americane.

În octombrie, Eugenie Bouchard a dat în judecată pentru neglijenţă federaţia americană de tenis, organizatoarea US Open, pe care o consideră vinovată de accidentarea suferită la Flushing Meadows, când a alunecat şi s-a lovit la cap în vestiar. În plângerea formulată de avocaţii canadiencei de 21 de ani se arată că ea a alunecat şi a căzut în sala de fizioterapie, din cauza unei substanţe periculoase de pe podea, iar pârâţii - federaţia americană şi centrul naţional de tenis de la Flushing Meadows, unde a avut loc turneul - „au provocat sau creat incidentul ori au ştiut sau ar fi trebuit să ştie că acea substanţă era pe podea”.

Bouchard susţine că accidentarea suferită a obligat-o să se retragă din turneul de la US Open, unde era calificată în optimile de finală ale probei de simplu şi în manşa a doua a probelor de dublu feminin şi dublu mixt, dar şi de la turneele de la Wuhan şi Tokyo, precum şi să abandoneze în primul tur la China Open. Astfel, susţine ea, a pierdut 13 locuri în ierarhia WTA de simplu. Avocatul Benedict Morelli declara în octombrie, pentru „New York Times“, că Bouchard poate solicita despăgubiri de „milioane şi milioane” de dolari.

Taguri articol


12