Fenerbahce a făcut plângere la UEFA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După utilizarea lui Fred de către Şahtior

Fenerbahce a făcut plângere la UEFA

Sport 01 August 2015 / 00:00 1170 accesări

Clubul Fenerbahce Istanbul a sesizat UEFA, acuzând faptul că Mircea Lucescu, antrenorul echipei Şahtior Doneţk, l-a folosit pe jucătorul brazilian Fred în meciul direct, din preliminariile Ligii Campionilor, disputat marți seară, la Istanbul, deşi mijlocaşul a fost depistat pozitiv la un control antidoping, informează BBC. Forul european a confirmat că va analiza acest caz, la 3 august. În vârstă de 22 de ani, Fred a fost depistat pozitiv cu un diuretic la un control antidoping efectuat la Copa America, unde a participat alături de naţionala Braziliei. Testul antidoping a fost realizat în timpul competiţiei, iar produsul vizat este hidroclorotiazidă, un diuretic folosit în cazuri de hipertensiune, insuficienţă cardiacă, probleme renale şi ciroză hepatică. Fotbalistul aşteaptă analiza eşantionului B, iar apoi eventuala sancţiune din partea Confederaţiei Braziliene.

După meciul de marţi, Mircea Lucescu a recunoscut că le-a cerut părerea oficialilor UEFA cu privire la posibilitatea folosirii lui Fred în partida de la Istanbul, iar aceştia l-au sfătuit să nu-l trimită în teren pe jucător. Totuşi, pentru că nu fusese efectuată analiza probei B, tehnicianul român a decis să-l titularizeze pe brazilian, fără a ţine cont de recomandarea verbală pe care a primit-o.

„Nu a existat un document oficial, ci doar o recomandare verbală. Nu există o decizie şi aşteptăm încă rezultatul probei B. Când va veni o decizie, o vom respecta”, a declarat Lucescu.

Echipa Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, marţi seară, în deplasare, în compania formaţiei turce Fenerbahce Istanbul, în prima manşă a turului al treilea preliminar din UEFA Champions League. Returul va avea loc la 5 august.12