Fenomenul „zombie“: senatorul Mihu trage un semnal de alarmă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fenomenul „zombie“: senatorul Mihu trage un semnal de alarmă

Politică 11 Martie 2019 / 18:28 2531 accesări

În ședința Senatului din 11.03 senatorul Ștefan Mihu a adresat o întrebare doamnelor Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne, Sorina Pintea, Ministrul Sănătății și Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației Naționale.Senatorul social-democrat atrage atenția asupra unei probleme îngrijorătoare care a luat amploare în țara noastră: fenomenul “zombie”.

“Mass-media a semnalat frecvent, în ultima perioadă, multiplicarea îngrijorătoare a unui fenomen deosebit de periculos cauzat de traficul de droguri, cunoscut și sub numele de fenomenul « zombie »!

Este vorba de tineri, de multe ori de vârsta școlară, aflați în spațiul public, în incapacitate fizică și mentală avansată, incapabili să răspundă chiar și la cele mai simple întrebari cu privire la propria persoană, consecință directă a consumului de droguri.

În plus, nu de puține ori, din ignoranță sau teribilism, aceste victime tragice ale consumului de droguri recurg și la consumul de alcool, ceea ce poate avea urmări devastatoare asupra propriei sănătăți, cu prognostic medical sumbru.

Firește, la nivelul marilor orașe și municipiilor reședințe de județ, există centre de tratament, recuperare și consiliere în domeniu, multe dintre ele realizate cu fonduri europene, iar intervențiile personalului specializat se efectuează cu titlu gratuit.

Cu toate acestea, consider că eficiența acțiunilor de combatere a consumului de droguri, ar trebui să includă - dincolo de contracararea deținerii, promovării și comercializării lor, respectiv de tratarea cazurilor grave în instituțiile și centrele medicale specializate - demersuri considerabil intensificate de informare și prevenire a populației afectate, inclusiv prin intermediul mass-media și, nu în ultimul rând, al instituțiilor de învățământ, publice sau private, de toate gradele, începând cu primele cicluri școlare.

Față de cele de mai sus, vă rog să mă informați, în legătură cu măsurile concrete deja adoptate sau avute în vedere la nivelul instituțiilor conduse de dumneavoastră în ceea ce privește mai buna corelare a eforturilor pe acest palier, precum și referitor la o mai bună informare, conștientizare și educare a populației, privind efectele dezastruoase ale acestui flagel. »12