Florin Andone va juca la Galatasaray Istanbul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Florin Andone va juca la Galatasaray Istanbul

Sport 27 Iunie 2016 / 19:29 535 accesări
Florin Andone va câștiga un milion de euro pe sezon la Galatasaray Istanbul

Florin Andone va câștiga un milion de euro pe sezon la Galatasaray Istanbul

Cotidianul spaniol „Mundo Deportivo” a anunţat că Florin Andone, autorul a 21 de goluri pentru Cordoba în ultimul sezon al ligii secunde din Spania, a prins un transfer excepțional. Atacantul în vârstă de 23 de ani s-a înţeles cu Galatasaray Istanbul, iar Cordoba va primi şase milioane de euro în schimbul atacantului naţionalei României.

Clauza de reziliere fixată de andaluzi era de zece milioane de euro, dar faptul că Andone şi Cordoba nu au reuşit să promoveze în Primera Division a făcut ca preţul atacantului să scadă puţin, iar cele două părţi s-au înţeles pentru doar şase milioane de euro. Oferta pentru jucător este însă foarte bună din punct de vedere financiar, atacantul urmând să semneze un contract pe cinci sezoane cu un salariu de un milion de euro pe an, de patru ori mai mult decât încasa în Spania. Alte echipe care s-au interesat în această vară de transferul lui Florin Andone sunt Betis Sevilla, FC Sevilla, Malaga, Espanyol Barcelona, Celta Vigo, Rubin Kazan, Spartak Moscova, Fulham și Aston Villa.

Galata oferise iniţial doar trei milioane de euro, dar turcii au fost nevoiţi să mărească oferta în momentul în care preşedintele Cordobei a anunţat că Andone nu va pleca pentru mai puţin de şapte milioane de euro. Florin Andone va deveni al 12-lea jucător român care a evoluează pentru formaţia din Istanbul, după Iosif Rotariu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Adrian Ilie, Iulian Filipescu, Ionuţ Luţu, Radu Niculescu, Florin Bratu, Ovidiu Petre, Gabriel Tamaş şi Bogdan Stancu.

La Campionatul European din Franţa, Florin Andone a evoluat 89 de minute. A fost titular cu Franţa, când a evoluat 61 de minute, apoi a intrat pe parcurs în partidele cu Elveţia (a jucat șase minute) şi Albania (a jucat 22 de minute)

Taguri articol


12