Florin Cîțu: Studenții nu vor mai avea gratuitate la călătoria cu trenul, ci reducere de 50%

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Florin Cîțu: Studenții nu vor mai avea gratuitate la călătoria cu trenul, ci reducere de 50%

Social 10 Februarie 2021 / 18:32 1318 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Studenții nu vor mai beneficia de gratuitate la transportul pe calea ferată, dar vor avea o reducere de 50%, a anunțat premierul Florin Cîțu, miercuri, la finalul ședinței de guvern.

"Se revine la 50% reducere la transportul cu trenul pentru studenți. Nu văd aici un capăt de țară", a declarat premierul, care a arătat că țări dezvoltate, precum Austria sau Franța, nu au gratuitate la transportul cu trenul pentru studenți, ci doar reduceri de 50 sau 60%.

Întrebat despre declarațiile liderului PNL, Ludovic Orban, potrivit căruia va fi menţinută gratuitatea transportului pentru studenţi doar pe ruta dintre localitatea de domiciliu şi cea în care îşi fac studiile, șeful executivului a răspuns:

"Ne uităm și la această variantă, sunt mai multe variante, dar eu vă zic ce vedem în Uniunea Europeană. România este cam singura țară unde se dau astfel de gratuități. Am fi noi cei mai generoși și nu suntem cei mai bogați".

Dreptul de a călători gratuit cu trenul, la clasa a II-a, a intrat în vigoare la 1 februarie 2017 și de acesta beneficiază toți studenții înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență într-o instituție de învățământ superior acreditată, indiferent de distanță și numărul de călătorii.12