Florin Piersic: „Nu-ntreba câți ani am”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Florin Piersic: „Nu-ntreba câți ani am”

Cultură 26 Ianuarie 2016 / 15:19 1329 accesări

„Nu-ntreba câţi ani am” este titlul spectacolului aniversar dedicat actorului Florin Piersic la împlinirea celor... 80 de ani. Evenimentul va avea loc miercuri, de la ora 18.30, chiar de ziua sa de naștere, pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Biletele au fost deja vândute.

Spectacolul va debuta cu o suită din „Peer Gynt”, pe muzica lui Edvard Grieg, pe fundalul căreia Florin Piersic va interpreta un text din piesa cu acelaşi nume, scrisă de Henrik Ibsen. Cea de-a doua parte a evenimentului, „Florin… pur şi simplu”, este dedicată exclusiv actorului Florin Piersic şi va reprezenta o surpriză atât pentru public, cât şi pentru organizatori. „Actorul va fi singur pe scenă. Nu ştim cât va dura acest moment”, a spus Daniela Plopeanu, din partea Operei clujene. Dirijorul orchestrei va fi Gabriel Bebeşelea, iar alături de Florin Piersic va urca pe scenă şi soprana Oana Trâmbiţaş.

De asemenea, marţi seară, la Cinematograful „Florin Piersic” din Cluj-Napoca va fi proiectat filmul „Paraşutiştii”, în prezenţa actorului, care va dialoga cu publicul. Miercuri vor programate alte trei filme: „De-aş fi... Harap Alb”, „Haiducii lui Şaptecai” şi „Colierul de turcoaze”.

Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca. A jucat în numeroase filme, printre care „Mihai Viteazul”, „Drumul oaselor”, „Pintea” și „Columna”, dar şi în piese de teatru, precum „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Oameni și șoareci” și „Străini în noapte”.

În 1967, Florin Piersic a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural”, iar în 2002 i s-a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

Citește și:

„Străini în noapte”, din nou la Constanța12