„Folk de Sărbători“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Folk de Sărbători“

Divertisment 16 Decembrie 2015 / 14:27 1157 accesări

Dacă e vineri, în clubul Phoenix este seară folk. Așadar, toți pasionații genului care doresc să petreacă clipe speciale între prieteni sunt așteptați vineri, 18 decembrie, de la ora 21.30, în clubul constănțean, la concertul intitulat sugestiv, în ton cu această perioadă de la final de an: „Folk de Sărbători”. Mesagerii bucuriei pe note muzicale vor fi Virgil Stoica - bass, Silviu Covaci - chitară și voce și Ionuț Micu - tobe. Seara va fi motiv de dublă sărbătoare, deoarece pe 19 decembrie Silviu Covaci își aniversează ziua de naștere.

POVEȘTI DE SUCCES Virgil Stoica a debutat pe scenă în anul 1981, pe când era elev, alături de trupa rock Paradox din Vâlcea. Patru ani mai târziu, în 1985, a fost cooptat chitarist în trupa constănțeană Stress, alături de care a întreprins mai multe turnee în țară, în perioada 1985-1987. În 1988, a pus bazele trupei Quasar, alături de alți patru constănțeni, grupul fiind invitat să cânte în deschiderea concertelor Holograf din acea perioadă. După mai multe proiecte, printre care și trupa Vertigo, care în 2011 a obținut locul I la Festivalul „Mamaia”, secțiunea rock, Virgil Stoica se alătură, din septembrie 2015, lui Silviu Covaci și lui Ionuț Micu. Așa începe o frumoasă poveste folk-rock în trei.

Constănțeanul Silviu Covaci este un nume cunoscut publicului de acasă, mai ales datorită recitalurilor folk. S-a născut pe 19 decembrie 1977, în orașul de la malul Mării Negre, şi a îndrăgit muzica încă din copilărie. Chitarei s-a dedicat încă din adolescență. Nu va uita niciodată chitara acustică primită în dar de la tatăl său atunci când a împlinit 17 ani.

Ionuț Covaci este unul dintre cei mai cunoscuți toboșari din țară, activând în trupe precum Interitus Dei, Talisman sau Phoenix, și este mereu prezent la evenimente rock și folk de anvergură de pe întreg litoralul. Decisiv pentru cariera sa este anul 1997, în care Ionuț Micu l-a întâlnit pe cel care avea să fie mentorul său: Ovidiu Lipan Țăndărică.

Citește și:

Folk și rock live în oraș

Folk și rock în trei: Covaci, Stoica și John Micu

Taguri articol


12