Fondurile europene l-au băgat în bucluc! Fost consilier la APIA Constanța, trimis în judecată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fondurile europene l-au băgat în bucluc! Fost consilier la APIA Constanța, trimis în judecată

Eveniment 12 Octombrie 2017 / 16:56 1213 accesări

Un fost consilier superior la APIA Constanța a intrat în belea după ce a fost acuzat că a jucat „alba-neagra“ cu fondurile europene primite de instituția la care lucra. Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Răzvan Alexandru Ionescu, la data faptelor consilier superior în cadrul APIA Constanța, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene. Potrivit unui comunicat al DNA transmis Agerpres, el este acuzat de folosire cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals material în înscrisuri oficiale și spălare de bani, toate în formă continuată. „În perioada 2008 - 2013, inculpatul Ionescu, în calitate de consilier superior în cadrul APIA - Centrul județean Constanța, în șapte situații, a folosit, la instituția unde-și desfășura activitatea, mai multe înscrisuri falsificate privind utilizarea de către două persoane a mai multor suprafețe agricole de pe raza județului Constanța. Patru dintre acele documente au fost falsificate chiar de inculpat, prin contrafacerea scrierii uneia dintre cele două persoane“, precizează DNA.

Potrivit oficialilor, consilierul a obținut pe nedrept suma de peste 1,4 milioane de lei în urma acestor demersuri infracționale.

Răzvan Alexandru Ionescu mai este acuzat că, în perioada 2 decembrie 2010 — 4 februarie 2011, a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de 333.500 de lei pe care a transferat-o din contul uneia dintre persoanele în numele căreia a depus cererile de finanțare în contul propriu, sub aparența unor plăți licite.

Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în dosar cu suma de peste 1,5 milioane de lei.

Procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 62.650 euro aparținând lui Răzvan Alexandru Ionescu, iar dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Constanța.12