Foștii președinți Bush nu îl sprijină pe Trump în campania electorală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Foștii președinți Bush nu îl sprijină pe Trump în campania electorală

05 Mai 2016 / 19:13 441 accesări

Cei doi foști președinți americani din familia Bush, George H. W. Bush și fiul său George W. Bush, au exclus posibilitatea de a-l sprijini pe Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, deși toți sunt reprezentanți ai Partidului Republican, se arată în ediția de miercuri a cotidianului "The Texas Tribune", citat de agenția EFE.

Conform publicației menționate, cei doi foști președinți intenționează să "păstreze tăcerea" în timpul campaniei electorale în care Trump se va confrunta cel mai probabil cu fosta primă doamnă Hillary Clinton.

"Ajuns la vârsta de 91 de ani, Bush (senior) s-a retras din politică", a declarat, pentru The Texas Tribune, purtătorul său de cuvânt, Jim McGrath. După ce acestuia din urmă i s-a pus în vedere că fostul președinte a participat totuși la precampania celuilalt fiu al său, Jeb Bush, care a concurat, fără succes, la învestitura republicană pentru scrutinul prezidențial, el a răspuns că a fost "excepția care confirmă regula".

La rândul său, asistentul personal al lui George Bush junior, Freddy Ford, a declarat că acesta "nu intenționează să participe și nici să facă vreun comentariu despre cursa prezidențială".

Prin urmare, campania electorală pentru prezidențialele din acest an va fi prima în care cei doi foști președinți Bush nu se vor implica de când ei au plecat de la Casa Albă. În 1996, Bush senior s-a angajat în campania lui Bob Cole, care i-a fost anterior mult timp rival în interiorul Partidului Republican, pentru ca în 2000 și 2004 să-l susțină pe fiul său în cursa prezidențială. În următoarele două campanii, cele din 2008 și 2012, familia Bush i-a susținut pe candidații republicani Mitt Romney și respectiv John McCain, care au pierdut amândoi în fața actualului președinte democrat Barack Obama.

Cât despre Jeb Bush, după ce a abandonat prematur primarele republicane, el și-a exprimat susținerea pentru senatorul Ted Cruz, care însă marți a ieșit și el din cursă după ce a fost învins în primarele din statul Indiana, astfel că Donald Trump nu mai are acum niciun contracandidat la învestitura republicană pentru scrutinul prezidențial.

Taguri articol


12