Fotbaliștii care au obținut calificarea trebuie să fie eligibili pentru JO de la Tokyo

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fotbaliștii care au obținut calificarea trebuie să fie eligibili pentru JO de la Tokyo

Sport 03 Aprilie 2020 / 17:29 905 accesări

Site-ul oficial al Federației Române de Fotbal informează că Aleksander Ceferin, președintele UEFA, printr-o scrisoare adresată astăzi, 3 aprilie, președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunță că susține demersul FRF la FIFA.

Pe 27 martie, FRF s-a adresat FIFA cu privire la situația jucătorilor eligibili pentru Jocurile Olimpice ediția Tokyo, solicitând confirmarea dreptului de participare pentru fotbaliștii născuți în anul 1997, chiar dacă aceștia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiției. JO Tokyo au fost mutate din 2020 în 2021.

„Amânarea Jocurilor Olimpice nu trebuie să le ia jucătorilor care au obținut calificarea oportunitatea de a participa la turneul final. Vă asigur că UEFA va susține poziția Federației Române de Fotbal în demersul la FIFA”, este mesajul transmis astăzi de Aleksander Ceferin, conform www.frf.ro.

În acest moment, regulamentul FIFA pentru competiția fotbalistică masculină de la Jocurile Olimpice, referitor la dreptul de participare, precizează: „Federațiile afiliate FIFA pot participa cu echipa naționala U23. Lotul trebuie să fie format din fotbaliști născuți începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă”.12