FRF nu primește sume în plus sau în avans de la UEFA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

FRF nu primește sume în plus sau în avans de la UEFA

Sport 06 Mai 2020 / 11:26 774 accesări
Sursa foto: www.frf.ro

Sursa foto: www.frf.ro

Site-ul oficial al Federației Române de Fotbal (FRF) a anunţat că FRF clarifică situația de fapt în urma informațiilor false vehiculate în spațiul public pe tema comunicatului UEFA din 27 aprilie 2020.

„Din dorința de a furniza date corecte atât membrilor FRF, cât și suporterilor fotbalului românesc, facem următoarele precizări:

Federația Română de Fotbal și nici una dintre cele 55 de asociații naționale afiliate UEFA nu au primit și nici nu au fost anunțate că vor primi vreun euro în plus față de sumele prevăzute anterior contextului pandemic prin programul HatTrick. Pe 27 aprilie 2020, UEFA a comunicat doar suspendarea parțială a condițiilor de raportare pentru o parte din fondurile din programul HatTrick, dacă destinația acestora va fi schimbată.

În prezent nu există un fond sau fonduri UEFA dedicate efectelor COVID-19 în fotbal și nici plăți cu această destinație specifică.

FRF nu încasează niciun euro în avans. UEFA va livra aceeași sumă de bani la aceleași termene prevăzute anterior pandemiei.

FRF nu a utilizat vreodată, din 2014 până în prezent, și nici nu va utiliza sume provenite din programul HatTrick pentru plata salariilor. Destinațiile acestor fonduri au fost și vor rămâne mereu susținerea și dezvoltarea fotbalului românesc. Amintim că FRF investește prin fondurile atrase din mediul privat și de până la șase ori mai mulți bani decât sumele oferite de UEFA pentru competiții, loturi naționale, dezvoltarea arbitrajului etc. Aceste realități pot fi verificate prin raportările anuale pe care FRF le face către forul continental.

În acest context extrem de dificil cauzat de pandemie și consecințele ei, obiectivul fundamental al FRF este asigurarea sustenabilității tuturor competițiilor pe care le organizează (peste 50 de competiții de seniori, juniori, fotbal feminin, futsal și fotbal de bază) și asigurarea unui program competițional și de pregătire la nivel înalt pentru toate cele 17 loturi naționale.

Acest obiectiv a fost comunicat membrilor FRF cu ocazia fiecărei videoconferințe organizate de administrația federală în ultimele zile, fiind împărtășit de marea majoritate a membrilor afiliați”.

Taguri articol


12