FRF reacționează la scandalul de rasism din fotbal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

FRF reacționează la scandalul de rasism din fotbal

Sport 09 Decembrie 2020 / 09:20 1132 accesări

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă, arată o postare pe site-ul instituției, reacție la scandalul de rasism iscat marți seara, care îl are în prim plan pe arbitrul român Sebastian Colțescu.
Acesta este acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul „negru” la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir.

ComunicatulFederațieiRomână de Fotbal:

Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.

Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință!

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!

În semn de protest faţă de gestul lui Colţescu, ambele formaţii au părăsit terenul. Nu înainte ca Demba Ba, atacantul senegalez al formaţiei turce, să se lanseze într-o tiradă la adresa lui Colţescu:

Când vorbim de un jucător alb, nu spui niciodată acest tip alb. Spui, pur şi simplu, tipul ăsta. Şi atunci de ce ai spus acum negru? De ce, când ai de-a face cu un om de culoare, foloseşti cuvânul negru?12