Funcționari publici din întreagă țară, în stradă pentru mărirea salariilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Funcționari publici din întreagă țară, în stradă pentru mărirea salariilor

Administrație 22 Noiembrie 2016 / 11:39 1868 accesări

Funcționari publici din toată țara ies, marți, în stradă și cer tehnocraților majorarea salariilor. Oamenii spun că au legea în mână de trei luni de zile, dar guvernul nu o aplică.

"Chiar dacă există legislație, noi nu ne-am primit veniturile. Suntem singură instituție de control din cadrul guvernului României care avem cele mai mici salarii comparativ cu alte instituții de control și din această cauză dorim că și noi să fim aduși la același nivel salarial. Acest protest este singură noastră șansă. Dorim să fim susținuți de guvern ținând cont de faptul că suntem o instituție etalon de control a statului român. Toți colegii mei din țară, toate comisaraiatele regionale protestează. Chiar dacă noi suntem foarte puțin numeric, sunt comisariate care au 2-3 angajați", a declarat liderul de sindicat de la București-Ilfov, Iullia Sima.

Legea nu le permite funcționarilor publici să blocheze complet activitatea. Aceștia vor sta timp de 2 ore în față clădirilor unde își desfășoară activitatea pentru a-și striga nemulțumirile.

Funcționării publici nu sunt singurii angajați care ies în stradă. Și angajați din Sănătate, din Învățământ, dar și polițiști vor organiza, marți, proteste.12