Fusta discordiei la școala din Valu lui Traian! Iată de la ce a pornit scandalul!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Inspectoratul Școlar cercetează Fusta discordiei la școala din Valu lui Traian! Iată de la ce a pornit scandalul!
Educație 13 Octombrie 2015 / 14:34 6032 accesări 9 comentarii

Scandal la Școala Gimnazială ”Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian! O mămică este revoltată că fata ei de clasa a VI-a (12 ani) a fost trimisă acasă din timpul orelor de către directoarea unității, din cauza unei fuste care nu era în tiparele impuse potrivit regulamentului. Fata a fost jignită în clasă, apoi trimisă să se schimbe în uniforma școlară. Copila a avut de traversat calea ferată și un drum național pentru a ajunge acasă. Nemulțumită de situație, mama fetiței a venit la școală și i-a cerut explicații directoarei, pe un ton aprins, iar ulterior a făcut o sesizare la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța. La rândul său, directoarea se apără și susține că eleva a încercat în repetate rânduri să fenteze regulamentul școlar, care prevede că accesul elevilor este permis doar dacă poartă uniforma școlară, care la fete este compusă din fustă și vestă neagră, cămașă de culoare albă și cravată portocalie. ”Miercuri, 7 octombrie, fata a venit cu o fustă neagră de mătase cu un imprimeu floral de mari dimensiuni, o bluză albă cu buline albastre și o fundă mare în păr. I-am atras atenția la oră că trebuie să poarte uniforma școlară. Joi, eleva a venit cu o cămașă albă și o fustă alb cu negru. Am considerat atitudinea ei sfidătoare și că a încercat să-mi submineze autoritatea în fața elevilor, așa că i-am spus că este nesimțită și am trimis-o acasă să se schimbe, aflând de la colegii săi că locuiește la 150 de metri de școală”, a explicat, pentru ”Telegraf”, directoarea școlii din Valu lui Traian, prof. Elena Preda. Aceasta a precizat că, potrivit regulamentului intern, eleva avea voie să părăsească școala în timpul orei, cu încuviințarea unui cadru didactic sau a directorului, iar prezența părintelui în timpul orelor de curs în sala de clasă este interzisă, așa că mama elevei nu avea ce căuta la școală să facă scandal. ”M-a filmat în timpul orei, m-a jignit în fața elevilor, m-a făcut proastă, nebună, nesimțită, asta în condițiile în care părintele este vinovat, pentru că nu trebuia să trimită elevul așa la școală. Părintele și elevul au luat cunoștință de prevederile regulamentului intern și au semnat procesul-verbal, așa că trebuia să poarte uniforma, mai ales că fusese avertizată verbal și cu o zi înainte”, a explicat directoarea. ISJ a anunțat că o anchetă este în desfășurare pentru a cerceta acest caz.

Citește și:

Un învățător care nu a luat niciun examen psihologic vrea la catedră!

Actele de violență ale unui profesor, anchetate de ISJ

Părinții din Corbu iau apărarea învățătoarei: ”Este o înscenare!”

Loading...

9 comentarii

valu 16:25:16 / 13 Octombrie 2015
director

Sunt parinte de copil care invata la aceasta scoala .ADEVARUL este ca aceasta directoare are un comportament nedemn pt aceasta functie .Se poate verifica usor .

Andrei 08:14:26 / 14 Octombrie 2015
Parinte

In acesasta situatie, parintii trebuie chemati la scoala sa li se aduca la cunostinta situatia, elevul fiind minor parintii au datoria sa aiba grija ca acesta sa respecte regulile.

maria 08:20:32 / 14 Octombrie 2015
parinte

Am copil in aceasta scoala iar in aceasta scoala domina dictatura acestei comuniste,reguli peste reguli,jigniri atat copiilor cat si cadrelor didactice sau parintilor in sedinte unde participa,chiar nu se poate gasi un cadru didactic pt. functia de director din sec XXI?

Basarabi 08:52:05 / 14 Octombrie 2015
Directoarea

Poate voi de la Telegrafu puteti sa faceti o investigatie,dr ce are aceest comportament sa cautati rudele ei comuniste mai bine ,chiar si an Valu Traian,parca si numele spune ceva si puteti face o legatura,ca voi aveti pregatire.

Mishu 09:20:38 / 14 Octombrie 2015
Daca eleva suferea vreun accident...

Eu, sa-mi stiu copilul la scoala, si el sa fie trimis pe strada si pe calea ferata de catre o "educatoare", as fi distrus-o pe jigodia care pericliteaza viata copilului meu. Directoarea, pusa pe criterii politice, ar trebui bagata in puscarie pentru modul in care a actionat. Putea sa trimita copilul la biblioteca, sa cheme patintii la scoala sa-si ia copilul acasa, DAR NU SA-L TRIMITA SINGUR PE STRAZI. Nemaivorbind de jignirile si umilirea in fata colegilor din clasa...

Rudolf 15:30:17 / 14 Octombrie 2015
Comentariile anterioare sunt scrise de aceeasi persoana

Stimata doamna, nu are rost sa iti repeti aceleasi fraze sub nume diferite. Te faci de rahat. Iar . Dupa ce ai intrat in clasa peste copii ,ca vaca.

Profesor revoltat 16:30:06 / 14 Octombrie 2015
17 ani in functia de director este prea mult

Este normal sa apara nevoia unei schimbari ,doar nu avea mandat de director pe viata.

Tanase Elena 16:35:45 / 14 Octombrie 2015
Nu este corect

Înțeleg ca elevii sa meargă la școală decent. Sa fie disciplinați, sa învețe, să fie în ordine. Nu-i mai instigati la invidie, la prostie doamna director și profesor ce erai acolo. Ce dacă era îmbrăcată într-o fusta frumoasa. Îți era necaz dumitale! O Luai deoparte pe eleva și ii explicai frumos. Dar dumneata nu ai șapte ani de acasă. Nu îți meriți pâinea. Dacă fata nu înțelegea o mai Luai odată tot cu vorba bună. Pana înțelegea. Mămica ei a venit sa își apere puiul. Bravo.

Constantean 08:10:00 / 15 Octombrie 2015
Reguli de formă pentru elevi ?

Sunt reguli peste reguli pentru că TOATE MINISTERELE INVATAMANTULUI au dat mână liberă directorilor, care își permit din ce în ce mai multe abuzuri și cu elevii și cu personalul didactic. Uniformele trebuie să fie stabilite la NIVEL NAȚIONAL si să fie OBLIGATORII pentru toți elevii, de la GRĂDINIȚĂ până in ultima clasă de LICEU. La fel si regulile de COMPORTARE ale ELEVILOR si PROFESORILOR. În majoritatea scolilor, elevii NU sunt sancționați disciplinar așa cum ar trebui ca să aibă scoala ”imagine bună”. Valabil si pentru MAGISTRAȚI. Cine greșește, SĂ RĂSPUNDĂ conform unei LEGI CORECTE.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1541 secunde