Gabriel Trifu, noul căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis a României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp

Gabriel Trifu, noul căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis a României

Sport 09 Ianuarie 2018 / 13:04 1009 accesări
Gabriel Trifu l-a înlocuit pe Andrei Pavel (sursa foto: www.frt.ro)

Gabriel Trifu l-a înlocuit pe Andrei Pavel (sursa foto: www.frt.ro)

Site-ul oficial al Federației Române de Tenis (FRT) a anunțat hotărârea Comitetului Director al FRT, membrii acestuia stabilind, după discuții cu toți componenții lotului național, numirea fostului jucător Gabriel Trifu în funcția de căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis a României. Trifu va fi ajutat de Andrei Mlendea, noul antrenor al echipei României.

Gabriel Trifu a jucat nouă ani pentru naționala României și a fost unul dintre jucătorii de bază ai echipei de dublu. Trifu a evoluat în 15 întâlniri. Printre cele mai importante rezultate obținute de Gabriel Trifu, alături de Andrei Pavel, sunt victoriile din 1997, când cei doi au trecut cu 3-0 de rușii Evgheni Kafelnikov (fost nr. 1 ATP) și Andrei Olhovskiy, într-un meci din primul tur al Grupei Mondiale, și din 2002, în Slovacia, tot în primul tur al Grupei Mondiale, când s-au impus cu 3-2 în fața perechii Karol Beck / Dominik Hrbaty.

Primul examen pentru Gabriel Trifu în noua postură va fi întâlnirea dintre România și Luxemburg, din turul 1 al Grupei a II-a a Cupei Davis by BNP Paribas, zona Europa/Africa, programată în zilele de 3 și 4 februarie, în Sala Polivalentă din Piatra Neamț.12