Gerd Müller a fost desemnat cel mai bun fotbalist german din istoria Bundesligii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal internațional

Gerd Müller a fost desemnat cel mai bun fotbalist german din istoria Bundesligii

Sport 03 Ianuarie 2016 / 16:56 1250 accesări
Gerd Müller a fost un marcator înnăscut

Gerd Müller a fost un marcator înnăscut

Publicația „Bild“ a decis că legendarul atacant Gerd Müller (70 de ani) este cel mai bun fotbalist german din istoria Bundesligii, el fiind situat pe primul loc într-o listă de 100 de nume istorice publicată de ziar în ediția sa de joi. Gerd Müller, care suferă de maladia Alzheimer, a marcat 365 de goluri în 427 de apariţii în Bundesliga şi 617 goluri în întreaga sa carieră.

În Top Ten se află doar doi jucători în activitate: Thomas Müller (Bayern München), care ocupă locul 7, și Miroslav Klose (Lazio). Lista a fost alcătuită de un juriu format din fostul antrenor Ottmar Hitzfeld, din foștii jucători Sepp Maier, Klaus Fischer și Charlie Körbel și din ziaristul Wim Vomland.

Majoritatea celor aflați în primele zece locuri au făcut parte din naționala campioană mondială în 1974. Gerd Müller este urmat de căpitanul acelei echipe, Franz Beckenbauer, pe locul 5 este Wolfgang Overath, pe locul 8 este Paul Breitner, iar pe 9 se află portarul Sepp Maier. Campioana mondială din 2014 îi are în primii zece pe Thomas Müller și Klose, iar laureata din 1990 este reprezentată doar de Lothar Matthäus, aflat pe locul 4. În top 10 se află și doi jucători care nu au câștigat vreodată titlul mondial, ambii fiind învinși în finală: Uwe Seeler, legendarul atacant al lui Hamburg, și Oliver Kahn. Dintre primii zece clasați, doar Seeler și Overath nu au jucat deloc în cariera lor la Bayern. Naționala campioană mondială în 1954 nu este reprezentată, deoarece atunci încă nu fusese înființată Bundesliga.

Iată cum se prezintă Top 10:

1. Gerd Müller (FC Bayern München)

2. Franz Beckenbauer (FC Bayern München, Hamburger SV)

3. Uwe Seeler (Hamburger SV)

4. Lothar Matthäus (VfL Borussia Mönchengladbach, FC Bayern München)

5. Wolfgang Overath (1. FC Köln)

6. Oliver Kahn (Karlsruher SC, FC Bayern München)

7. Thomas Müller (FC Bayern München)

8. Paul Breitner (FC Bayern München)

9. Sepp Maier (FC Bayern München)

10. Miroslav Klose (1. FC Kaiserslautern, SV Werder Bremen, FC Bayern München)

Urmează în clasament Manuel Neuer (11), Michael Ballack (12), Günther Netzer (13), Rudi Völler (14), Philipp Lahm (15), Karl-Heinz Rummenigge, Jerome Boateng, Bernd Schuster, Jürgen Grabowski, Jupp Heynckes, Bastian Schweinsteiger, Berti Vogts, Klaus Fischer, Steffan Effenberg și Rainer Bonhof (25).

Taguri articol


12