Germania a legalizat consumul de canabis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Germania a legalizat consumul de canabis

Externe 24 Februarie 2024 / 10:36 807 accesări

Germania s-a alăturat grupului de ţări care au legalizat consumul de canabis în scop recreativ, după ce Bundestagul (camera inferioară a parlamentului) a adoptat vineri - cu unele amendamente - un proiect de lege cerut de guvernul de coaliţie format din social-democraţi, liberali şi Verzi, în pofida avertismentelor medicilor, juriştilor şi opoziţiei conservatoare, în timp ce ministrul german al sănătăţii a susţinut că astfel s-ar combate piaţa neagră, potrivit Reuters.

"Eu însumi mulţi ani la rând am fost împotrivă, dar Ştiinţa este cea care acum spune că trebuie urmat acest drum", a susţinut în pledoaria sa în favoarea legalizării acestui drog ministrul sănătăţii, social-democratul Karl Lauterbach. Prin legalizarea consumului de canabis, mai crede acelaşi ministru, se creează o "alternativă" la piaţa neagră şi sunt "mai bine protejaţi copiii şi tinerii", iar de acest lucru este nevoie în opinia sa pentru că există "tineri cărora le-am distrus viaţa pentru că nu i-am protejat de piaţa neagră".

Versiunea finală a legii controversate ce provoacă numeroase polemici a fost revizuită faţă de versiunea prea liberală propusă de guvern, fiind introduse mai multe restricţii.

Astfel, începând din luna aprilie, persoanele cu vârste de peste 18 ani vor avea dreptul să cultive acasă maxim trei plante de canabis pentru consum personal sau să deţină în spaţiul privat 50 de grame de canabis, cantitate redusă la jumătate în spaţiul public.

De asemenea, începând din iulie va deveni legală în Germania crearea de "cluburi" cu până la 500 de membri care vor putea cultiva colectiv canabis pentru consum propriu, fără dreptul de a-l comercializa, dar membrii unui astfel de club îşi vor putea oferi canabis unul altuia.

Sub aspect juridic, sentinţele pentru consumul de până la 25 de grame de canabis vor fi şterse retroactiv din cazierele judiciare.

Consumul în spaţiile publice va rămâne interzis pe o rază de 100 de metri în jurul instituţiilor de învăţământ şi centrelor sportive, iar în zonele pietonale nu se va putea fuma decât după ora 20:00.Ştiri recomandate

12