Germania ar putea rămâne fără circuit în Formula 1 în 2017

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Germania ar putea rămâne fără circuit în Formula 1 în 2017

Sport 29 Noiembrie 2016 / 11:19 1167 accesări
Directorul circuitului de la Hockenheim, Georg Seiler, a precizat în presa germană faptul că riscurile financiare pentru găzduirea acestui eveniment în ani succesivi sunt prea mari

Directorul circuitului de la Hockenheim, Georg Seiler, a precizat în presa germană faptul că riscurile financiare pentru găzduirea acestui eveniment în ani succesivi sunt prea mari

Germanul Nico Rosberg este noul campion mondial în Formula 1, după conaţionalii Michael Schumacher şi Sebastian Vettel, dar suporterii au şanse mici să îl vadă pe Rosberg concurând pe circuitul din Germania în sezonul 2017, notează „Reuters”. Marele Premiu al Germaniei, absent în calendarul F1 din 2015, are şanse mari să lipsească în sezonul 2017 din motive financiare. În acest an, Lewis Hamilton (Mercedes) s-a impus pe circuitul de la Hockenheim, iar Nico Rosberg (Mercedes) s-a clasat pe locul patru.

„Am auzit mai multe zvonuri, tot mai puternice. Marele Premiu al Germaniei face parte din istoria Formulei 1. Pentru Mercedes este foarte important, având în vedere că avem fabricile în vecinătate şi mulţi fani în Germania. Mercedes a oferit susţinere financiară şi de marketing în trecut, dar organizatorii acestui circuit nu au acceptat. Nu putem face mai multe din păcate şi nu au existat discuţii noi până acum”, a declarat Toto Wolff, directorul Mercedes Motorsport.

Georg Seiler, directorul circuitului de la Hockenheim, a precizat în presa germană faptul că riscurile financiare pentru găzduirea acestui eveniment în ani succesivi sunt prea mari. În 2016, 57.000 de fani au participat la cursa de duminică.

În luna iulie a anului viitor ar fi rândul circuitului de la Nürburgring să găzduiască Marele Premiu al Germaniei, dar acordul este sub semnul întrebării după schimbarea proprietarilor de circuit.

Germania se află pe lista provizorie privind cele 21 de curse din 2017, dar Bernie Ecclestone, care deţine drepturile comerciale asupra Campionatului Mondial de Formula 1, a indicat faptul că se va renunţa la acest circuit.

Întrebat de ce a scăzut interesul fanilor germani pentru Formula 1 deşi Mercedes a câştigat atât titlul mondial al piloţilor, cât şi al constructorilor, Toto Wolff a sugerat mai multe motive.

„Opinia mea este că e vorba despre un recul după toţi acei ani de dominaţie din partea lui Michael Schumacher şi Sebastian Vettel. Germanii au câştigat totul în acest sport. Cred că exuberanţa vine în cicluri, aşa cum s-a întâmplat şi în fotbal. A crescut interesul după ce Germania a devenit campioană mondială şi aşa s-ar putea întâmpla în Formula 1 după ce Nico a câştigat titlul. Trebuie să realimentăm pasiunea fanilor germani după cei 20 de ani de realizări ale lui Michael”, a spus Wolff.

Taguri articol


12