Ghimbirul, aliat pe vremea rece

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ghimbirul, aliat pe vremea rece

Lifestyle 24 Octombrie 2018 / 10:58 1578 accesări
(foto: ilfogliettone.it)

(foto: ilfogliettone.it)

Dat fiind faptul că anotimpul rece a sosit, e clar că și sistemul nostru este puțin slăbit, din cauza diferențelor de temperatură. De aceea m-am gândit să îți prezent ingredientul meu preferat atunci când frigul dă buzna în viețile noastre: ghimbirul.

M-am obișnuit să beau în fiecare seară o cană de ceai cu ghimbir, câteva picături de zeamă de lămâie și îndulcit cu miere. Este adevărat că ghimbirul este un ingredient care nu este preferat de toată lumea din cauza aromei puternice și a gustului iute. Dar daca ești o persoană care iubește câtuși de puțin preparatele picante, sunt sigură că ghimbirul va fi pe placul tău.

Ceai de ghimbir

Tot ce trebuie să faci este să pui apă la încălzit, o lași până când începe să fiarbă, iar apoi adaugi ghimibrul proaspăt dat prin răzătoare. Lasă-l la infuzat timp de 10-15 minute, iar apoi adaugă lămâie stoarsă. Îl poți bea ca atare sau îl poți îndulci cu miere, după bunul gust.

Este ideal pentru relaxarea întregului corp după o zi extenuantă.

Ghimbir proaspăt

Adaugă o aromă unică alimentelor și preparatelor culinare adăugând ghimbir. Cantitatea folosită depinde de cât de intens vrei să fie gustul de ghimbir, pe care poți să îl adaugi ras, zdrobit sau feliat.

Îl poți folosi în alimente precum: carne, salate, budincă, deserturi, pește, orez sau asezonarea uleiurilor.

Ghimbir măcinat

Folosește o rădăcină uscată de ghimbir și prepară-l acasă, chiar dacă există și în magazine. Tot ce trebuie să faci este să speli bine ghimbirul și să-l lași la uscat la soare sau în cuptor. Atunci când este complet uscat, pisează-l cu ajutorul unei râșnițe sau al unui mojar și pistil. Poți să îl folosești în prepararea ceaiului, ca ingredient in sucuri și smoothie-uri, în mâncături sau salate.

Tu cum preferi să îl consumi?

(sursa: https://intihna.ro/articol/natura/3-metode-sa-consumi-ghimbirul )

Taguri articol
GhimbirLimeSezonRelaxare aromăAnotimpMiereLămâieCeaiFrig


12