Ghiţă Mureşan îi învaţă baschet pe copiii din Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Baschet / “Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour 2012”, ediţia a II-a

Ghiţă Mureşan îi învaţă baschet pe copiii din Constanţa

Sport 03 August 2012 / 00:00 504 accesări

Constanţa a dat ieri startul în cea de-a doua ediţie a turneului de promovare a baschetului organizat de fostul mare baschetbalist Ghiţă Mureşan, terenurile de joc fiind instalate în parcarea din faţa Centrului Comercial Maritimo Shopping Center. În jur de 120 de copii au venit în prima zi la “Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour 2012” să înveţe jocul sub panou chiar de la ultimul român prezent în cea mai spectaculoasă şi valoroasă competiţie baschetbalistică din lume, NBA. “Uriaşul” de 2,34 metri s-a simţit în largul său şi le-a arătat puştilor tehnica aruncării la coş, dar şi alte secrete ale jocului de baschet.

„Proiectul început anul trecut continuă în această vară în aceleaşi oraşe, doar că de această dată în sens invers. Deschidem turneul la Constanţa, apoi vom merge pe rând la Bucureşti, Braşov, Timişoara şi Cluj. Costurile ajung până la 70.000 de euro, sumă asigurată de doi sponsori, dar şi de alţi parteneri. Sper să repetăm succesul de anul trecut”, a spus directorul executiv al Asociaţiei “Ghiţă Mureşan”, Cătălin Condurache. „Toate campurile, şi cel de la Constanţa, dar şi din celelalte oraşe, sunt pline, pentru că s-au înscris câte 120 de copii. Atât cât este capacitatea maximă. Avem şase panouri, şase antrenori şi se lucrează cu câte zece copii, o parte dimineaţă, o parte după-amiaza. Am preferat să facem grupuri mai mici, pentru că vrem să putem lucra corect, iar copiii să nu aştepte mult şi să plece cu o bază bună în privinţa baschetului. Sunt copii talentanţi, cărora le place foarte mult baschetul şi se vede că au în suflet bucuria de a face acest sport. Până la urmă, acesta este cel mai important lucru. Baschetul nu se învaţă peste noapte, dar reuşim să aducem pe teren mulţi copii pe care-i luăm de pe stradă sau din faţa calculatorului. Sper să ne vedem la Constanţa şi anul viitor, dar şi peste zece ani, pentru că acesta este singurul lucru pe care pot să-l dau înapoi locului de unde am plecat în lume”, a declarat Ghiţă Mureşan.

LAUDE PENTRU BC FARUL. Fostul mare baschetbalist s-a declarat încântat de faptul că baschetul constănţean a revenit în prima ligă prin BC Farul. „Echipa de baschet seniori este un motor de baschet pentru copiii din oraş, care au nevoie de îndrumători şi de modele. Este foarte important că BC Farul este din nou în prima ligă, nu doar pentru oraş şi pentru oamenii care vin la spectacol, ci mai ales pentru copii”, a explicat Ghiţă Mureşan. Fostul mare baschetbalist a primit un ajutor consistent şi din partea DJST Constanţa. „Îl felicit pe Ghiţă Mureşan pentru iniţiativa de a împărtăşi copiilor experienţa şi bucuria trăită prin baschet. Copiii au nevoie de modele şi, din păcate, în România nu sunt promovate întotdeauna cele mai potrivite personaje. La Constanţa au venit în prima zi 120 de copii, care, pe lângă lucrurile de natură tehnică pe care le învaţă, leagă prietenii cu ceilalţi participanţi”, a declarat Claudiu Teliceanu, director executiv al DJST Constanţa. Acţiunea de la Constanţa va continua până pe 5 august, când turneul se va muta la Bucureşti.

Taguri articol


12