Grile la Bac și Evaluare Națională? Soluția ministrului Andronescu!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anunţ important

Grile la Bac și Evaluare Națională? Soluția ministrului Andronescu!

Educație 18 Iulie 2019 / 17:17 5575 accesări

Ecaterina Andronescuvrea să introducă examenele grilă la Bacalaureat pentru a-i ajuta pe elevi. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Educației, iar acesta a fost însoțit și de câteva argumente. Aceasta a spus că grilele ar putea rezolva problema numărului mare de contestații pe care liceenii le depun de la un an la altul. De asemenea, școlile care au rata de promovabilitate subt 5% ar putea deveni școli profesionale, se arată în declarațiile ministrul Andronescu. Liderul PSD a spus că grilele ar putea fi o soluție chiar și pentru testele de la Evaluarea Națională, nu doar pentru Bacalaureat. Anul ăsta au fost contestate peste 48.000 de lucrări, un număr enorm de mare, în opinia demnitarului.

La peste 45.000 dintre lucrări notele au fost modificate, se arată în datele oficiale culese de Ministerul Educației după prima sesiune a examenului deBacalaureat din acest an.„Există un număr de lucrări cu note modificate la contestații excesiv de mare, ceea ce este un mare semnal de alarmă pentru noi. Un semnal de alarmă care impune automat și măsuri pentru a remedia această situație“,a declarat Ecaterina Andronescu astăzi, scrielibertatea.ro.

Situația din învățământ, una extrem de critică: profesorii amenință că ies din comisiile de evaluare

Situația din învățământ este una cât se poate de critică. Ministrul a precizat astăzi că a primit un semnal de alarmă de la foarte mulți profesori. Cei care au participat la evaluările din acest an corectând lucrările contestate au spus că nu vor mai participa în comisii anul viitor, fapt pentru care se urgentează o schimbare într-o formă sau alta a Bacalaureatului. O altă problemă este numărul mare de elevi care au rămas corigenți anul acesta în clasa a VIII-a. Este vorba despre peste 16.000 de elevi de gimnaziu, iar Andronescu a spus că situația trebuie analizată cât se poate de serios.

Taguri articol


12