Gripa face noi victime! Ce recomandă medicii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Gripa face noi victime! Ce recomandă medicii

Sănătate 10 Aprilie 2019 / 15:50 937 accesări

Medicii au confirmat alte două decese cauzate de virusul gripal, fiind vorba de un bărbat de 84 de ani din județul Cluj și de o femeie de 83 de ani din județul Iași. Numărul total al deceselor de la începutul sezonului ajunge astfel la 195, potrivit mediafax. Bărbatul în vârstă de 84 de ani, din județul Cluj, a fost confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, iar femeia în vârstă de 83 de ani, din județul Iași, cu virus gripal tip A, subtip H3.

Ambele decese au fost înregistrate pe 7 aprilie. Ambii sufereau și de alte boli, dar nu fuseseră vaccinați antigripal. Numărul total al deceselor de la începutul sezonului ajunge astfel la 195.

Recomandări pentru populație:

Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripă, inclusiv pentru a stabili o eventuală indicație de spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tușei și strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tușe/strănut la nivelul regiunii interne a articulatiei cotului); igienă adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului; evitarea aglomerațiilor; triaj epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, cu scoaterea temporară din colectivitate a celor depistați cu simptomatologie respiratorie; continuarea vaccinării antigripale; expunerea de materiale informative (pliante, postere) în locuri publice.

Taguri articol


12