Grupul Renault, prezent și în România, afectat de atacuri cibernetice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Grupul Renault, prezent și în România, afectat de atacuri cibernetice

Externe 13 Mai 2017 / 19:45 718 accesări

Grupul francez Renault a anunțat sâmbătă că a fost afectat de valul de atacuri cibernetice, disfuncționalități ale sistemelor informatice fiind semnalate și la Uzinele Dacia de la Mioveni, iar producţia la unele uzine ale grupului fiind oprită temporară, informează France 24. "Am fost afectați", a declarat un reprezentant al companiei, care a precizat că în acest moment se caută găsirea unei soluții la această situație. "Facem ce este necesar pentru a contracara atacurile", a adăugat reprezentatul. Producția la o uzină Revoz, subsidiară Renault din Slovenia, au fost oprită temporar vineri din cauza defecțiunilor la o parte din sistemul informatic, producția rămânând oprită și sâmbătă.

Producția a fost oprită și la uzina grupului din localitatea franceză Sandouville, a transmis un purtător de cuvânt. Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Direcţia Comunicare Grup Renault România, o parte a activității de producție a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncționalități ale sistemelor informatice și mai mulți angajați au fost trimiși înapoi la domiciliu. Renault este prima companie franceză care confirmă faptul că a fost afectată de valul de atacuri cibernetice. Grupul PSA, principalul rival francez al Renault, a comunicat că nu a fost afectat, potrivit unui purtător de cuvânt.

SISTEMUL INFORMATIC AL UZINEI DACIA DIN MIOVENI A PICAT. MII DE ANGAJAŢI, TRIMIŞI ACASĂ

Mii de angajaţi ai uzinei Dacia din Mioveni au fost trimişi acasă, sâmbătă, din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic. Reprezentanţii companiei nu au, deocamdată, o poziţie oficială referitoare la incident. Sistemul informatic din uzină a picat în noaptea de vineri spre sâmbătă, blocând total activitatea mai multor secții robotizate. În acest context, mii de angajaţi care urmau să intre în schimbul întâi au fost trimişi acasă. Reprezentanţii uzinei Dacia din Mioveni nu au exprimat, deocamdată, o poziţie oficială legată de incident, urmând să trimită un comunicat. Problemele au apărut în contextul în care o serie de atacuri cibernetice au fost semnalate în ultimele ore în zeci de ţări, între care Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia şi Vietnam.

Valul de atacuri cibernetice, care a afectat zeci de mii de calculatoare din zeci de țări, ar fi exploatat o breșă de securitate la care se făcea referire în documentele Agenției Naționale de Securitate din SUA care au fost dezvăluite de WikiLeaks.12