Guvernul Dăncilă scârțâie? PSD îl susține cu... un miting

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Iar se iese în stradă

Guvernul Dăncilă scârțâie? PSD îl susține cu... un miting

Politică 28 Mai 2018 / 18:03 838 accesări

Într-o perioadă în care pierd tot mai mulți membri, iar rămânerea în funcție a Guvernului Dăncilă este pusă sub semnul întrebării, social democrații au ajuns la concluzia că este timpul să scoată din nou lumea în stradă. Ei au stabilit un miting de susținere a premierului Viorica Dăncilă, a cărei rămânere în fruntea Executivului este amenințată de multiplele gafe de protocol pe care le face, pe de-o parte, și de plângerea penală pe care președintele PNL, Ludovic Orban, a depus-o pe numele ei. Potrivit Agerpres, manifestațiile au fost stabilite pentru data de 9 iunie.

Într-o perioadă în care pierd tot mai mulți membri, iar rămânerea în funcție a Guvernului Dăncilă este pusă sub semnul întrebării, social democrații au ajuns la concluzia că este timpul să scoată din nou lumea în stradă. Ei au stabilit un miting de susținere a premierului Viorica Dăncilă, a cărei rămânere în fruntea Executivului este amenințată de multiplele gafe de protocol pe care le face, pe de-o parte, și de plângerea penală pe care președintele PNL, Ludovic Orban, a depus-o pe numele ei. Potrivit Agerpres, manifestațiile au fost stabilite pentru data de 9 iunie. „În urma discuţiilor cu membrii de partid, a fost stabilită data de 9 iunie pentru organizarea unui miting de susţinere a Guvernului”, a precizat liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Acesta a mai declarat că la miting vor participa delegaţii cu membri şi simpatizanţi ai partidului din toate judeţele ţării, dar sunt aşteptaţi toţi cetăţenii care au încredere în guvernarea PSD-ALDE.

ȘI VESTUL O SUSȚINE PE DĂNCILĂ

De altfel, ideea organizării unui miting pentru „premierul iubit” este îmbrățișată și de organizațiile social democrate din vestul țării. Preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, a declarat la mijlocul lunii mai că social-democraţii sunt pregătiţi ”inclusiv de a ieşi în stradă”, pentru a o susţine pe Viorica Dăncilă. Mai mult, liderii PSD din regiunea de vest au fost foarte harnici și au semnat, la Timişoara, o rezoluţie prin care susţin actualul Guvern şi transmit conducerii naţionale a partidului că sunt pregătiţi să iasă în stradă pentru susţinerea premierului. „În cadrul Comitetului Executiv al PSD Timiş am avut o întâlnire lărgită, o întâlnire regională, unde au participat preşedinţii organizaţiilor judeţene, Hunedoara, Caraş- Severin, Arad şi Timiş, precum şi vicepreşedinţii regionali, Natalia Intotero şi Mihai Fifor. În cadrul acestei întâlniri regionale, la care au fost prezenţi şi parlamentarii PSD din regiune, pe lângă problemele tehnice, politice, discutate, un lucru important e faptul că s-a aprobat prin vot o rezoluţie de susţinere a doamnei premier Viorica Dăncilă, pentru că s-a transmis un mesaj foarte clar şi din partea membrilor PSD Timiş, şi din partea liderilor din regiune, acel mesaj că avem nevoie de stabilitate, acel mesaj că România nu îşi mai permite schimbarea primului ministru si a echipei guvernamentale şi un mesaj că organizaţia PSD la nivel naţional, prin măsurile şi programul de guvernare pentru care am fost votaţi de către oameni, este pe drumul cel bun. Chiar dacă se încearcă prin toate mijloacele să se denatureze acest adevăr, toţi, în unanimitate, au votat această rezoluţie de susţinere, au transmis un mesaj foarte clar celor doi vicepreşedinţi regionali (Natalia Intotero şi Mihai Fifor - n.r.), de a transmite conducerii naţionale că suntem pregătiţi inclusiv de a ieşi în stradă, dacă va trebui să susţinem, pentru că nu cred că este normal şi corect ca organizaţia PSD să piardă guvernarea atâta timp cât a fost aleasă în 2016 de oameni”, a declarat Dobra. Culmea, mitingul pentru susținerea lui Dăncilă vine, cumva, în locul celui pentru susținerea ideii de „familie tradițională”, despre care liderii PSD vorbeau la jumătatea lunii aprilie. Se pare că social democrații au renunțat la această idee.

MOȚIUNE DE CENZURĂ SUSȚINUTĂ TIMID

Între timp, discuțiile pe marginea unei moțiuni de cenzură avansează, însă șansele de reușită stau, încă, sub semnul întrebării. După ce Ludovic Orban a anunțat că discută despre depunerea unui asemenea document, Opoziția a început să-și arate, timid, susținerea. „Am luat decizia in Biroul Executiv de a începe toate tratativele, toate eforturile de lobby pentru a asigura maximum de şanse pentru reuşita moţiunii de cenzură”, a anunţat Orban. El a mai spus că liberalii vor discuta despre o eventuală susţinere a moţiunii de cenzură cu toate grupurile parlamentare, „cu toţi parlamentarii care mai au o urmă de raţiune şi o urmă de bun simţ şi care-şi dau seama că România este împinsă în prăpastie de conducerea clanului lui Dragnea”. La rândul său, fostul președinte Traian Băsescu a anunțat că parlamentarii PMP vor susține această moțiune, însă se teme că aceasta va pica, ceea ce le va da satisfacție adversarilor politici. „Votăm moțiunea fără să negocieze nimeni cu noi. Nu suntem de acord să ne aruncăm într-o aventură în care să ieşim iar bătuţi. Am decis să facem moţiune, dar nu avem şanse să treacă. Vreau să avem o minimă şansă, nu să ieşim iar bătuţi şi să-l văd pe Dragnea cum mustăceşte pe sub mustaţă”, a declarat Băsescu.12