Handbalistele de la „Ovidius“ vor reprezenta România la CE Universitare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Învingătoare la Pitești

Handbalistele de la „Ovidius“ vor reprezenta România la CE Universitare

Sport 23 Mai 2017 / 09:43 3295 accesări
Handbalistele de la Universitatea „Ovidius” vor să facă o figură frumoasă în Spania, la Campionatele Europene

Handbalistele de la Universitatea „Ovidius” vor să facă o figură frumoasă în Spania, la Campionatele Europene

La sfârşitul săptămânii trecute, la Piteşti, s-a desfăşurat Campionatul Național Universitar de handbal feminin, competiţie la care au participat echipe reprezentând următoarele universităţi: Universitatea din Pitești, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Academia de Studii Economice din București, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, Universitatea Transilvania din Brașov şi Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Campioană naţională universitară a devenit formaţia Universităţii „Ovidius”, care a obţinut patru victorii din tot atâtea posibile şi va reprezenta România la Campionatele Europene Universitare de handbal feminin care vor avea loc în Spania, în localitatea Antequera, în perioada 1-9 iulie, competiția fiind organizată de Universitatea din Malaga.

Rezultatele înregistrate de echipa constănţeană la Piteşti au fost următoarele - vineri: 24-11 (11-6) cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, 28-21 (13-10) cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău; sâmbătă: 33-10 (18-5) cu Academia de Studii Economice din București; duminică, FINALA MARE: 29-28 (18-14) cu Universitatea din Pitești.

Pentru formaţia Universității „Ovidius” din Constanța, pregătită de lectorii universitari dr. Florin Cazan și Adrian Georgescu, au evoluat mai multe handbaliste de la divizionara secundă CSU Neptun, dar atuul principal al fetelor a fost că au format o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Lotul echipei constănțene a fost următorul: Monica Rusu, Andra Sandu şi Ana-Maria Bratu - portari; Bianca Tiron, Adriana Mușat, Anca Birton, Mariana Filip, Bianca Căldare, Corina Bălănică, Mădălina Zamfirescu, Nicoleta Tudor, Lorelai Andreea Magyari și Oana Bică.

„A fost prima participare după o perioadă mare de absență la Campionatele Universitare. Au fost echipe bune, Pitești, Bacău, Reșița. Nu știam nivelul, ce jucătoare participă, dar ne-am adaptat și am avut de partea noastră experiența unor jucătoare din prima ligă, Bianca Tiron și Mădălina Zamfirescu, de un portar inspirat, Monica Rusu, și de un pivot care s-a descurcat peste așteptări pe acest post, Bianca Căldare. Fetele au dat dovadă de caracter, de sacrificiu și au dovedit încă odată că o ECHIPĂ CU SUFLET poate învinge valorile individuale”, a declarat antrenorul Florin Cazan.12