Haos la CSU Neptun înainte de un meci decisiv

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal feminin / Liga Națională, play-out, etapa a 9-a: CSU NEPTUN CONSTANȚA - CETATE DEVA

Haos la CSU Neptun înainte de un meci decisiv

Eveniment 28 Mai 2015 / 00:00 890 accesări

Cu două etape înainte de finalul sezonului, CSU Neptun se luptă pentru a evita retrogradarea directă din Liga Națională de handbal feminin, dar eforturile depuse de sportivele grupării de pe litoral sunt dinamitate de restanțele financiare. Constănțencele nu și-au primit salariile în ultimele cinci luni, chiar dacă în conturile clubului au intrat în acest sezon 1,2 milioane de lei. O parte din buget, 500.000 de lei, este asigurată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, iar cealaltă parte, 700.000 de lei, a venit în urmă cu câteva săptămâni de la Consiliul Județean Constanța. Legea nu permite însă ca salariile să fie achitate din sumele provenite din venituri publice, astfel că banii sunt folosiți exclusiv pentru desfășurarea activității clubului. În aceste condiții, antrenorii Ion Crăciun și Florin Cazan și-au prezentat demisiile, iar o parte dintre jucătoare intenționează să nu se mai prezinte la ultimele două partide. „Am primit demisia lui Ion Crăciun, care a luat această decizie în semn de protest față de problemele financiare, dar pe a lui Florin Cazan nu am văzut-o încă. Există niște legi de respectat, astfel că vor trebui să rămână în funcție încă 20 de zile lucrătoare, ceea ce înseamnă că vor pregăti echipa și în ultimele două etape. Din păcate, legea nu permite desfășurarea sportului de performanță decât exclusiv din sponsorizări. Crăciun m-a asigurat că echipa se va prezenta la ultimele două jocuri, dar mi se pare normal ca jucătoarele, care nu sunt plătite de multă vreme, să nu-și dorească să intre pe teren. Am avut discuții cu ele și le-am explicat că nu este responsabilitatea noastră, ci legea nu permite plata salariilor. Nu cred că vor avea aceeași cotă de piață dacă vor pleca de la o echipă retrogradată. În plus, dacă au făcut deplasarea la Cluj, cred că vor juca meciul de pe teren propriu”, a declarat Cornel Panait, președintele lui CSU Neptun.

În această atmosferă de haos, formația de pe litoral joacă azi, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Constanța, un meci decisiv pentru salvarea de la retrogradare, întâlnind pe Cetate Deva, în etapa a 9-a din play-out-ul Ligii Naționale. „Trebuie să câștigăm ultimele două meciuri pentru a fi siguri că prindem un loc la baraj”, a spus secundul Florin Cazan.

Tot azi, de la ora 18.00, au loc și celelalte două meciuri din etapa a 9-a din play-out: U. Cluj - Mureșul Tg. Mureș și HCM Rm. Vâlcea - Unirea Slobozia. Clasament play-out: 1. U. Cluj 34p; 2. HCM Rm. Vâlcea 33p; 3. Unirea Slobozia 31p; 4. Cetate Deva 30p; 5. CSU Neptun 29p; 6. Mureșul Tg. Mureș 0p.12