HC Farul a câștigat „Cupa Municipiului Bacău“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal / Divizia A

HC Farul a câștigat „Cupa Municipiului Bacău“

Sport 04 Septembrie 2016 / 14:40 634 accesări
Vladimir Stankovic a fost desemnat cel mai tehnic jucător al competiției de la Bacău

Vladimir Stankovic a fost desemnat cel mai tehnic jucător al competiției de la Bacău

Aflată în plină pregătire pentru noul sezon al Diviziei A la handbal masculin, în care are drept obiectiv promovarea, HC Farul Constanța a câștigat un nou turneu amical. Astfel, după ce s-a impus săptămâna trecută la „Cupa Orașului Constanța”, elevii lui Eden Hairi au cucerit trofeul și la a 11-a ediție a turneului amical „Cupa Municipiului Bacău”, desfășurat în perioada 2-4 septembrie. Succesul este cu atât mai important cu cât formația de pe litoral a dat piept cu principalele contracandidate în lupta pentru promovare și a abordat turneul fără trei jucători importanți, Lupșe, S. Stoian și Luca, toți accidentați.

Constănțenii au început întrecerea cu un egal, 29-29 (15-13) cu Danubius CSU Galați, dar au obținut apoi o victorie clară, 37-26 (16-11) cu Politehnica Iași, ambele jocuri disputându-se vineri. În meciul-vedetă al turneului, HC Farul a câștigat clar sâmbătă împotriva gazdelor de la Știința Municipal Bacău, scor 32-25 (15-12), iar duminică și-au asigurat prima poziție, grație succesului înregistrat în fața celor de la CSM II București, cu 35-20 (18-10). Constănțenii au câștigat și două premii speciale, pentru cel mai bun portar, Bogdan Fuică, și pentru cel mai tehnic jucător, Vladimir Stankovic.

„Totul a mers foarte bine și, așa cum își dorește orice antrenor, am progresat de la meci la meci. După acest turneu, se pare că suntem principalii favoriți la promovare, însă partidele oficiale au o cu totul altă încărcătură”, a spus antrenorul Eden Hairi.

Teoretic, constănțenii ar trebui să înceapă campionatul pe 17 septembrie, în deplasare, împotriva celor de la CSM Ploiești, dar „țintarul” s-ar putea schimba săptămâna viitoare. „Nu știm dacă se va trage din nou la sorți, pentru că CSM Ploiești se confruntă cu probleme financiare și are termen-limită marți pentru a anunța dacă va lua startul. Noi continuăm să ne pregătim și mi-aș dori să jucăm un meci amical săptămâna viitoare”, a explicat Hairi.

TEST UTIL PENTRU CSU NEPTUN

Tot în perioada 2-4 septembrie, CSU Neptun, care pregătește debutul noului sezon al Diviziei A de handbal feminin, a participat la a 5-a ediție a turneului amical „Cupa de Toamnă Activ”, desfășurat la Plopeni. Constănțencele au înregistrat o victorie, 32-24 cu HC Activ CSO Plopeni, și patru înfrângeri, 34-37 cu HM Buzău, 33-36 cu CSM București II, 18-28 cu CSM Slatina și 26-30 cu Știința Bacău, încheind competiția pe locul 5. „A fost un turneu util, care ne-a arătat unde mai avem de lucrat, în special în apărare. Lotul este destul de subțire, dar nu avem timp să ne plângem, pentru că ne așteaptă un meci dificil peste două săptămâni, cu Rapid București, în prima etapă”, a explicat antrenorul Ionuț Pușcașu.

Citește și:

Turnee de verificare pentru HC Farul și CSU Neptun

HC Farul a câştigat prima ediţie a Cupei Oraşului Constanţa

HC Farul luptă cu trofeul pe masă

Taguri articol


12