HCM, la 60 de minute de o nouă sărbătoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal (m) / Liga Naţională, play-off, turneul locurilor 1-3: ŞTIINŢA BACĂU - HCM CONSTANŢA

HCM, la 60 de minute de o nouă sărbătoare

Sport 24 Mai 2014 / 00:00 1164 accesări

Au mai rămas doar 60 de minute din actualul sezon al Ligii Naţionale de handbal masculin, duminică, de la ora 18.45 (în direct la Digi Sport 2), fiind programată partida dintre Ştiinţa Bacău şi Handbal Club Municipal Constanţa. După un sezon în premieră cu play-off şi play-out, care a avut menirea mai mult să suprasolicite cele 12 formaţii, HCM Constanţa şi Ştiinţa Bacău vor juca, din nou, cu titlul pe masă. Învingătoare în ultimul meci direct din faza a doua a play-off-ului, 27-18 la Constanţa, HCM se poate considera în proporţie de 90% campioană, doar un miracol putând să ducă titlul în vitrina Bacăului. Clasament turneul locurilor 1-3: 1. HCM 9p (golaveraj: 95-77), 2. Ştiinţa 6p (79-83), 3. Potaissa 0p (115-129).

„A fost un play-off inutil, pentru că nu este corect ca unei echipe ca HCM Constanţa să-i răpeşti bucuria de a sărbători titlul în ultima etapă în faţa propriilor spectatori. În plus, din dorinţa primarului Stavarache, nu vom putea deplasa decât 50 de suporteri”, a declarat directorul executiv Nurhan Ali. „Mergem la victorie la Bacău. Vrem să încheiem campionatul fără înfrângere. Mai avem un hop şi sperăm să îl trecem cu bine”, a mărturisit căpitanul Laurenţiu Toma. „Chiar dacă a fost o diferenţă de nouă goluri, în handbal se poate întâmpla orice şi tocmai de aceea trebuie să tratăm meciul foarte serios. Sperăm să sărbătorim pe terenul lor câştigarea titlului”, a spus şi interul dreapta Bogdan Criciotoiu. Alexandru Dedu, noul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, consideră că Ştiinţa nu trebuie neglijată: „La Bacău se va juca, dar este dificil să răstorni nouă goluri. Constanţa este într-o formă bună, dar nu trebuie neglijată echipa Bacăului, care are jucători buni şi o bancă lungă”.

De menţionat că HCM Constanţa a învins în acest sezon Ştiinţa Bacău în finala Supercupei României, în finala Cupei României, de două ori în campionat (o dată în sezonul regulat şi încă o dată în play-off). Băcăuanii se pot... mândri cu o singură remiză, obţinută pe propriul teren, în turul campionatului.

DEPLASARE PENTRU SUPORTERI În vederea meciului cu Ştiinţa, ultimul din acest sezon, două autocare vor pleca spre Bacău de la Sala Sporturilor din Constanţa, duminică, la ora 11.00, suporterii HCM-ului fiind aşteptaţi să sărbătorească alături de favoriţi câştigarea unui nou titlu, al nouălea din istoria clubului tomitan.

Programul play-off-ului şi play-out-ului Ligii Naţionale de handbal masculin - sâmbătă, play-off, turneul locurilor 4-6: Pandurii Tg. Jiu - Dinamo Bucureşti (ora 19.15, Digi Sport 2), play-out, turneul locurilor 7-9: HCM Baia Mare - Steaua Bucureşti (ora 11.00), turneul locurilor 10-12: CSM Bucureşti - CS Caraş Severin (ora 18.00).12