Hillary Clinton, preferata senatorilor români pentru cursa prezidențială din SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Hillary Clinton, preferata senatorilor români pentru cursa prezidențială din SUA

08 Noiembrie 2016 / 11:06 311 accesări

Candidatul Partidului Democrat la președinția SUA, Hillary Clinton, este favorita senatorilor români, parlamentarii români afirmând că, spre deosebire de contracandidatul ei, Donald Trump, este mult mai echilibrată și are o experieță vastă în decizie internațională.

"Deși eu sunt un liberal conservator, cred că va ieși dna Hillary Clinton. Din punctul meu de vedere este mult mai echilibrată, are o experieță în decizie internațională vastă și e o garanție și pt Ro că SUA nu va schimba parteneriatul economic și politic. (…) (Hillary Clinton – n.r.) Va câștiga la o diferență de 6,7 procente", a declarat senatorul liberal Nicolae Vlad Popa.

El a spus că va urmări din fața televizorului evenimentele din Statele Unite ale Americii.

"Nu poți ca om politic să nu te uiți la un asemenea eveniment politic, care înseamnă viitorul omenirii, pentru că SUA, din punctul meu de vedere, este cea mai puternică forță militară și economică din lume", a adăugat Popa.

Președintele Comisiei de politică externă, Petru Filip (PSD) este sigur de rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA.

"Hillary Clinton. Diferența cred că va fi sub cinci procente. Nu cred neapărat că miza alegerilor este una politică, ci, mai degrabă, miza e dată de transformarea societății globale", a spus Filip.

El a mai spus că mesajul lui Trump este unul populist, împotriva a ceea ce înseamnă politici, crește numărul votanților săi.

'Va coagula un număr foarte mare de alegători. Cred că, de fapt, miza la nivelul societății americane are o componentă de aprecieri în această direcție foarte puternică. Nu cred că România este în acest moment o beneficiară direct, concretă, pe termen scurt a rezultatului pentru viitorul președinte, fie în direcția lui Hillaru, fie a lui Trump. Adică sunt alți jucătpori globali care vor fi mult mai influențați sau urmăresc cu mult mai multă atenție cee ace se va întâmpla, în perspectiva unor evetuale mutări pe scena politică globală", a adăugat Petru Filip.

Dumitru Pelican, senator independent, a afirmat că este greu de dat un pronostic.

"Uneori am impresia că se va schimba totul, că va veni acest contradictoriu personaj, Trump, iar alteori am impresia că se va continua pe aceeași latură cu care ne-a obișnuit America și va fi Hillary. Totuși, cred (că va fi – n.r.) Hillary. Trump este altceva, va schimba multe, va schimba sistemul, Hillary îl va continua. Cred că pentru români e mai bine să câștige Hillary", a apreciat Pelican.

Un alt senator care se declară pro-Clinton este și Dorin Mircea Dobra (PNL).

"Hillary Clinton. Și pentru ordinea mondială în care suntem astăzi și în care, o spun cu toată sinceritatea, suntem noi ca stat bine așezați. Americanii au început să transmit mesaje clare, să pună baze la noi… Am emoții, dar îmi doresc să iasă Hillary Clinton. Nici așa de mult progresism, dacă vreți. E cam mult. Ce o să facem noi aici, în UE? E în interesul nostru, ca stat, să iasă Hillary", a spus Dobra.12