Hollande: Trebuie să lăsăm copiilor noştri o planetă viabilă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Conferinţa pe tema schimbărilor climatice (COP21)

Hollande: Trebuie să lăsăm copiilor noştri o planetă viabilă

Externe 30 Noiembrie 2015 / 13:43 430 accesări

Preşedintele francez, Francois Hollande, a pledat, luni, pentru combaterea schimbărilor climatice "în numele justiţiei", subliniind că ţările sărace sunt cele mai afectate de aceste modificări, relatează site-ul publicaţiei „Le Figaro“.

Francois Hollande participă alături de peste 190 de lideri din toată lumea la Conferinţa pe tema schimbărilor climatice (COP21), care a fost deschisă oficial luni, la Paris, şi se va desfăşura pe o perioadă de 12 zile, în vederea stabilirii unui acord universal privind reducerea emisiilor de gaze şi combaterea modificărilor climaterice.

"Trebuie să lăsăm copiilor noştri o planetă viabilă. Anul în care trăim este cel al tuturor recordurilor. Recordurile de temperatură, recordurile privind concentraţiile de CO2, recordurile de evenimente climatice extreme. Secete, topirea gheţarilor", a declarat Hollande.

"Avem obligația să reușim pentru că miza este mult prea importantă și amenințarea climatică este mult prea mare astfel încât noi să ne mulțumim cu un acord minim", a spus și Laurent Fabius, ministrul francez al Afacerilor Externe, în calitate de președinte al Conferinței internaționale de la Paris privind schimbările climatice, în fața unei audiențe ce reunește peste 150 de șefi de stat și de guvern din întreaga lume.12