Horia Tecău şi Florin Mergea dispută finala de dublu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis / Challenger Mamaia 2006

Horia Tecău şi Florin Mergea dispută finala de dublu

Sport 01 Iulie 2006 / 00:00 1345 accesări

Constănţeanul Horia Vlad Tecău şi Florin Mergea vor disputa în această seară, de la ora 20.00, finala probei de dublu a Challengerului de la Mamaia, dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari. Românii au făcut pasul decisiv spre ultimul act aseară, cînd au trecut cu 6-2, 2-6, 10-6 de cuplul argentinian Damian Patriarca - Cristian Villagran. Tecău şi Mergea vor juca pentru cîştigarea trofeului contra cuplului alcătuit de grecul Konstantinos Economidis şi Jean Julien Rojer, din Antilele Olandeze. Interesant este faptul că cei doi s-au înfruntat ieri în sferturile probei de simplu, unde cîştig de cauză a avut grecul.

În proba de simplu a Challengerului de la Mamaia, Adrian Ungur, singurul român din sferturi, a păşit ieri în semifinale la capătul disputei cu argentinianul Cristian Villagran. Românul s-a întrebuinţat mai serios în primul set, pe care l-a cîştigat în tie-break, însă şi l-a adjudecat mult mai uşor pe următorul, obţinînd calificarea în penultimul act al turneului. Susţinut din tribune de soţia sa Liana Balaci-Ungur şi de antrenorul Adrian Marcu, Adrian Ungur va evolua astăzi pentru în loc în finala de duminică împotriva ibericului Marc Lopez. Spaniolul a atins penultima fază a competiţiei la capătul confruntări cu chilianul Adrian Garcia. Un alt semifinalist este şi grecul Kostantinos Economidis, care a dispus de Jean-Julien Rojer din Antilele Olandeze. După eliminarea principalilor favoriţi, Jan Mertl şi Rainer Eitzinger, Economidis (fav.nr.3) a rămas principalul favorit la cucerirea trofeului şi urma să-şi afle adversarul aseară la capătul disputei dintre italianul Paolo Lorenzi şi germanul Lars Uebel. Confruntarea dintre aceştia s-a întrerupt din cauza întunericului şi urma să se reia după semifinala de dublu susţinută de Florin Mergea şi Horia Vlad Tecău.

Rezultate: Simplu - sferturi de finală: Economidis (Gre, 3) - Rojer (Aho) 6-2, 6-3; Ungur (Rom, 4) - Villagran (Arg) 7-6, 6-2; Garcia (Chi, 8) - Lopez (Spa) 7-5, 6-4. Dublu - semifinale: Mergea/ Tecău (Rom) - Patriarca/ Villagran (Arg) 6-2, 2-6, 10-6.

Astăzi, de la ora 15.00 sînt programate cele două semifinale din proba de simplu, iar de la ora 20.00 se va disputa, în nocturnă, finala probei de dublu. Duminică, de la ora 18.00, va avea loc finala turneului de simplu.12