Horodniceanu, despre dosarul Sky News: Se lucrează foarte greu cu partea britanică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Horodniceanu, despre dosarul Sky News: Se lucrează foarte greu cu partea britanică

Justiție 16 Februarie 2017 / 17:48 548 accesări
Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu:

Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu: "Se lucrează foarte greu cu partea britanică. În alte cazuri nu s-a întâmplat așa"

Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat joi, la finalul prezentării bilanțului anual, că în dosarul Sky News se lucrează greu cu autoritățile britanice, precizând că "în alte cazuri nu s-a întâmplat așa". "Se lucrează foarte greu cu partea britanică. Am trimis dosarul la NCA, aceștia l-au trimis la Home Office, avem corespondență cu Home Ofiice de patru luni prin care ne cer completarea comisiei rogatorii internaționale. Nu aș putea să vă spun dacă e o tactică sau nu a autorităților britanice. Răspundem la întrebările pe care ni le pun, respectăm procedura și vom vedea dacă vom putea sau nu să obținem ce am solicitat de la partenerul britanic. În alte cazuri nu s-a întâmplat așa", a declarat Daniel Horodniceanu.

DIICOT a trimis în urmă cu câteva luni autorităților din Marea Britanie solicitarea privind audierea celor trei jurnaliști de la Sky News, printre care și Stuart Ramsay, în dosarul ce vizează reportajul cu traficul de arme realizat în România, cei trei jurnaliști fiind puși sub urmărire penală pentru comunicare de informații false. Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics și Levente Pantics au fost arestați preventiv în 12 august, în urma unei decizii a Curții de Apel București, hotărâre menținută ulterior și de instanța supremă. La data de 10 octombrie aceștia au fost eliberați. Ei sunt acuzaţi de complicitate la "comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională", infracțiune pentru care riscă până la cinci ani de închisoare. De asemenea, bărbații sunt acuzați și de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și constituirea unui grup infracțional organizat.12